Het is een rare tijd waarin we leven met allerlei vreemde nare virussen die de kop opsteken. De grote bekende kan je niet tegenhouden. De gewonere kleinschalige virusjes, als je bijvoorbeeld verkouden bent, kan je enigszins te lijf gaan met mijn drie gouden tips. En geloof me, bij mij in huis zweren we erbij. Vooral de laatste lijkt keer op keer te helpen.

De vitamientjes

Het begint natuurlijk altijd met de juiste vitamines. Veel mensen in mijn omgeving gaan spontaan sinaasappelen eten zodra ze zich ziekjes voelen. Dat is dan dus te laat. Als je door een virus geveld bent, moet je kiwi’s eten. Sinaasappelen eet je om te voorkomen dat je wat oploopt en kiwi’s als je het toch te pakken hebt. Een vitamine C1000 pil kan ook wel eens helpen als je niet van vruchten houdt.

Lees ook: de tips om oorontstekingen te voorkomen

Een hoofd vol snot als je verkouden bent

Iedereen kent wel de remedie tegen een vol hoofd. Je snijdt een ui doormidden en legt deze bij je bed. Ik weet niet hoe het met jou zit, maar ik vind dat nog wel een dingetje. Alles riekt gelijk naar ui. Daarom geef ik de voorkeur aan de kussensloop met rijst. Het is simpel. Gooi een pak ongekookte rijst leeg in een kussensloop en leg deze bij je hoofd als je gaat slapen. Rijst trekt vocht weg. Denk maar aan de nat geworden telefoon, die je kan rijden door het een tijdje in de rijst te laten liggen. Zo dus ook met je snot. Je wordt dan wakker met een minder vol hoofd. Wel is het handig om ook lippenbalsem in huis te hebben, want je kan er droge lippen van krijgen.

Aan het spugen

Als je maaginhoud er voortdurend uit blijft komen, moet je cola drinken. Niet gelijk een glas vol, maar elk kwartier een slokje. En niets anders dan dat! Meestal stopt het spugen dan gelijk. Dit houd je een keer of vijf vol en als je maaginhoud er dan nog steeds in zit, kan je rustig aan weer wat water gaan drinken. Als je niet zo van de prik bent, zet dan een glas cola een uurtje buiten de koelkast. Ik heb het afgelopen maand weer aan twee van de kinderen moeten geven, maar gelijk weer met succes. Liever dat een paar slokjes cola, dan het eindeloze spugerij.

Heb jij zelf nog fantastische tips? Ik hoor ze graag!

Lees ook: mama’s lifehacks