De basis van een sanitaire ruimte wordt doorgaans gevormd door een toilet en een wastafel. Maar het zijn uiteindelijk ook de diverse accessoires die het geheel compleet maken. Neem bijvoorbeeld een zeepdispenser. Dit is een praktische accessoire die in geen enkele sanitaire ruimte kan ontbreken. Kies je voor een stijlvol exemplaar? Dan levert deze relatief kleine accessoire een grote bijdrage aan de uitstraling van de ruimte. 

Verschillende soorten dispensers

Dispensers zijn misschien wel de meest bekende accessoire in een sanitaire ruimte. En dan meer specifiek de zeepdispenser. Na een toiletbezoek is het wassen van je handen erg belangrijk met het oog op de hygiëne. Bacteriën moeten na een toiletbezoek gedood worden. Maar hoe gebeurt dat? Je handen enkel met water wassen is niet voldoende. Het is de combinatie van water en zeep die de bacteriën op jouw handen uitroeit. Het is dan ook logisch dat er in elke sanitaire een zeepdispenser te vinden is. Maar daarnaast kan ook een handdoekdispenser eigenlijk niet ontbreken. Je moet immers na het wassen van je handen ook je handen kunnen afdrogen. Dispensers voor handdoeken zijn dan ook een aanwinst voor iedere sanitaire ruimte. 

Praktisch en stijlvol 

Een sanitaire ruimte is eigenlijk niet compleet zonder verschillende soorten dispensers. Zo zorgen de zeepdispensers ervoor dat men eenvoudig en snel zijn of haar handen kan wassen. En de dispensers voor handdoeken zorgen voor snel droge handen zonder dat er een rommel ontstaat. Plaats je geen dispensers voor handdoeken in jouw sanitaire ruimte? Dan is de kans groot dat men toiletpapier gaat gebruiken voor het drogen van de handen. Hierdoor wordt een sanitaire ruimte al gauw vies en rommelig. En dat is iets dat je uiteraard wilt voorkomen. Een dispenser is dus een praktische accessoire. Maar dispensers kunnen de uitstaling van de sanitaire ruimte ook serieus ophalen. De dispensers zijn namelijk in allerlei stijlvolle designs verkrijgbar. 

Waarom hygiëne zo belangrijk is

Wanneer je een bedrijfspand hebt, wil je men een mooie sanitaire ruimte kunnen aanbieden. Het is uiteraard belangrijk dat het in de sanitaire ruimte goed schoon is. Maar het is ook belangrijk dat de mensen die gebruik maken van het sanitair hygiënisch zijn. Je wilt bijvoorbeeld dat de mensen hun handen wassen na een toiletbezoek. Dit ter voorkoming van de verspreiding van ongewilde bacteriën. Je kunt dit stukje hygiëne stimuleren door een praktische en mooie sanitaire ruimte te creëren. Hang stijlvolle en bovendien praktische dispensers op. Met de aanwezigheid van deze accessoires is de kans groter dat men voor hygiëne kiest. En een optimale hygiëne is voor de gezondheid van eenieder van groot belang. 

Lees ook: wat zou ik veranderen in de keuken?