Verhalen van een werkende moeder
TOP
Mama

“Werkende ouders en zieke kindjes”

Gisteren liet ik weten absoluut geen voorstander te zijn van het uitkeren van een minimumloon aan bewust thuis blijvende moeders. Soms lijkt het mij ook wel een fijn idee hoor. Zeker op dagen zoals vandaag.

sleeping-33381_1280

Vanochtend leek er niets aan de hand, maar in de loop van de dag werd Sanne steeds meer hangerig. Langzaam zag ik haar wangetjes roder en roder worden. Niet lang daarna klom ze bij mij op schoot en toen wist ik het zeker. Mijn kleine meisje was ziek geworden. Als een klein warm kacheltje hing ze vervolgens de hele dag over mij heen. Gelukkig is woensdag mijn mama dag en konden we dus heerlijk rustig aan doen en veel knuffelen. Maar ja, morgen moet er weer gewerkt worden. Hoe lossen wij dit dan op?

Als eerste moeten manlief en ik beiden onze werkagenda openen. Vervolgens kijken we naar de cliënten die voor die dag ingepland staan. De agenda van manlief staat doorgaans boordevol terwijl de mijne vrijwel leeg van afspraken is. Omdat ik ook nog eens meer vakantiedagen heb dan hij komt het er op neer, dat ik meestal thuis blijf bij de zieke Muppet. Mocht er een zitting gepland staan of een afspraak buiten kantoor, dan zal manlief zijn werk moeten proberen te verschuiven. Als het enigszins kan proberen we samen de dag te vullen. Soms kunnen de opa’s en oma’s ook nog wel eens inspringen. Het is ook afhankelijk van hoe de zieke er aan toe is. Als ze de hele dag slaapt kunnen wij beiden namelijk vanaf thuis inloggen op de server van het werk en dus toch wat werk verrichten. Maar meestal betekent het met een warm lichaampje in je armen naar Peppa pig of Thomas de Trein kijken. Gelukkig hebben wij werkgevers, die begrip hebben voor dergelijke dagen en daar flexibel mee omgaan. Maar eerlijk gezegd, het liefste ben ik dan geen werkende moeder (om ook niet meer te hoeven denken aan de volgende werkdag en de lading werk, dat er nog ligt) en geef ik liever de hele dag knuffels aan mijn meisjes. Aan de andere kant maakt het werk mij een betere mama. Het is dus eigenlijk gewoon nooit goed 😉

Facebook Comments

«

»

1 COMMENT

what do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

 • Pingback: Een ziek kind in huis? Zo ga je daarmee om! - MeerVanMir on maart 2, 2016
 • Instagram
  • Mijn rijkdom 😍
  • Dit zijn mijn oudste boefjes. Vanavond komt er een artikel online over hun bekentenissen 😂
  • Even een selfie in het zonnetje, want dat doe ik niet zo vaak. Ik maak liever foto’s van anderen. Vooral omdat ik bijna nooit een foto van mezelf echt leuk vind. @rvgpr vroeg mij wat over mijzelf te vertellen na hun eerste online paneldag met producten van @karchernl @zoedt_nl @dutchdeluxes @asmodeenl en Cobi. Ik vond het wel een leuk idee. Leren jullie ook gelijk wat meer over mij.
.
Ik ben dus Miriam en mama van vier heerlijke meiden. In het dagelijkse leven werk ik als juriste en blog ik op meervanmir.eu. Samen met manlief woon ik in de omgeving van Den Haag. Ik ben dol op gezelligheid met mijn familie en vriendinnen. Op mijn site vertel ik over alles wat ik als moeder van 4 tegenkom qua opvoeding en producten. Ik voer een Jan Steen huishouden, dus je zal geen picture perfect aantreffen. Wel gewoon eerlijkheid. Ik heb toch geen tijd voor Photoshop en filtertjes? Dus als je een kijkje in mijn hectische leventje wil, weet je waar je zijn moet.
.
Nu ben ik ook nieuwsgierig naar jullie leven, dus...
  • She’s rockin’ it 😂
  • Samen kijken we naar de blogpanelvideo van @rvgpr . Sofieke vond het erg rustgevend 😂. Ik ben vooral weer enthousiast geworden!
  • Zelf ondertekenen voor je identiteitskaart. We hebben even soort van geoefend. De “e” is lastig en in Veerle zitten er maar liefst 3! Maar in één keer geslaagd! We kunnen weer op vakantie dus.
  • Ze gaat nog net niet in de bak Duplo zitten
  • Dankjewel @bijdas voor de prachtige bloemen!

  Follow Me!

  %d bloggers liken dit:

  Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

  De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

  Sluiten

  Lees vorig bericht:
  Minimumloon voor thuisblijvende mama’s

  Ik heb er echt even over moeten nadenken of ik ...

  Sluiten