Verhalen van een werkende moeder
TOP
Algemeen

“De rotklusjes van het ouderschap…”

Als ik terug denk aan mijn jeugd en hoe mijn moeder het allemaal deed (vaak in haar eentje, omdat mijn vader tot laat werkte en veel op reis was) dan heb ik ontzettend veel respect voor haar. Het is best pittig om ouder te zijn en al helemaal in je eentje. Ik heb gelukkig een lieve man, die echt mijn steun en toeverlaat is. Daarom vulden wij op verzoek van Kiddowz ook samen “De rotklusjes van het ouderschap…-tag“ (gemaakt door Charlotte van Aukjes Wereld).

Hoe vaak knip je de nagels van je kind?
In eerste instantie knipte ik altijd de nageltjes van de kinderen. En ja, ik heb ook een keertje per ongeluk in de vingertjes geknipt. Dat overkomt toch iedere ouder? Dit was niet eens de reden waarom manlief het over nam van mij. Hij vond namelijk dat ik de nageltjes op de verkeerde manier knipte waardoor er een grotere kans zou zijn op ingegroeide teennagels. Aangezien ik de teennagels op dezelfde wijze knipte als die van mezelf, vond ik het klinkklare onzin. Ik heb nog nooit een ingegroeide teennagel gehad. Hij vond toch dat het anders moest, dus zei ik dat hij het dan lekker zelf mocht doen. Inmiddels zijn we zo’n drie jaar verder en knipt hij ze nog steeds. En hoe vaak? Eigenlijk te weinig om eerlijk te zijn. We bedenken het ons meestal als ze al weer op bed liggen. Gelukkig zijn de nageltjes wel geknipt voordat ze inscheuren of iets dergelijks.

Hoe vaak verschoon je het bed van je kind?
Deze vraag kwam natuurlijk ook voor in de ik ben zo’n moeder tag. Het liefst zou ik het iedere week willen verschonen. Er is niets fijners dan in een schoon bed te liggen. Helaas ben ik wat dat betreft echt een loedermoeder en mogen de kinderen al blij zijn als ze elke twee weken een schoon bedje hebben. Erg hè? Zolang het niet stinkt…..

Hoe vaak maak je de oren van je kind schoon?
Eigenlijk niet zo vaak. Wij denken dat het niet goed is als deze te vaak schoongemaakt worden. Wij maken het alleen schoon als het zichtbaar in de oorschelp zit. Je moet echt niet gaan wroeten in de gehoorgang van het oor. Neem dat maar aan van iemand die eindeloos heeft gekampt met ooronrstekingen.

Wie verschoont de vieze luiers (of mag op de wc de vieze billen poetsen)?
Daar doet geen van beiden echt moeilijk over. Oké, we wachten soms wel net iets te lang, omdat we dan vinden dat de ander het weer eens mag doen. Maar puntje bij paaltje verschonen zowel manlief als ik de vieze luiers.

Wie staat er ’s nachts op als je kind wakker wordt?
Meestal is hij degene die er uit gaat ‘s-nachts. Het komt denk ik doordat het even bij mij duurt voordat ik doorheb dat er een kind wakker is. Hij staat dan meestal al naast het bed op het moment dat ik mijn ogen open doe. Als de baby wakker wordt, ben ik uiteraard wel degene die in actie komt. Manlief geeft nou eenmaal geen borstvoeding.

Wie mag er naar het consultatiebureau om de inentingen te halen?
Dat ben ik dus! Net zoals ik degene ben die naar huis gaat als één van de kinderen ziek is. Tenzij ik in een vergadering of zitting zit. Dan kan ik manlief er nog wel eens toe bewegen om zijn afspraken af te zeggen. Het is nou eenmaal wat lastiger voor hem om van zijn werk weg te gaan. Mijn werk en werkgever zijn erg flexibel, dus ik kan dit makkelijker oppakken.

Wie regelt de oppas als jullie een avondje uit gaan?
Natuurlijk doe ik dat. Ik heb het contact met de buren (en het buurmeisje), de dochter van mijn teamleider en ik beheers de agenda. Ik weet zeker dat hij het ook wel zou kunnen, maar ik wil het graag op tijd geregeld hebben. Als ik het aan hem zou overlaten, kwamen we nooit meer de deur uit.

Het enige wat nog ontbreekt aan de lijst is de vraag wie de “zaken” regelt met het kinderdagverblijf en school. Het moge natuurlijk duidelijk zijn, dat dit door mij gedaan wordt. Manlief verzorgt op zijn beurt weer de teruggave van de belastingdienst voor de kinderopvang.

Ik vind het dus eigenlijk best eerlijk verdeeld in ons gezin. Misschien zouden we alleen de frequentie sommige rotklusjes wat moeten opvoeren. Aan de andere kant, ze hebben het goed en ik hoor ze niet klagen ;-). We zijn niet de perfecte ouders en streven er ook niet naar dit te zijn. Deze tijd kunnen we beter besteden aan onze meisjes. Ik denk dat Josan, Ellen en Fleur er vast ook zo over denken, dus ik daag ze uit om deze vragenlijst eerlijk in te vullen. Succes ladies!

 

Foto: www.shutterstock.nl

 

Facebook Comments

«

»

3 COMMENTS
 • Oma Will

  2 jaar ago

  Gelukkig hoef ik dat allemaal niet meer te doen, doen mijn kinderen nu.
  Ik kan je wel zeggen dat ik nagels knippen altijd een lastig karwei vond en nog vind, ook bij mijzelf.
  Was altijd bang dat ik in het leven knipte. ( zo noem je dat toch?)

 • Charlotte

  2 jaar ago

  Leuk dat je hem ook hebt ingevuld! En handig dat je zelf nooit meer nagels hoeft te knippen. Ik vind dat vooral bij kleintjes toch niet altijd makkelijk.

what do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

 • Pingback: De rotklusjes van het ouderschap | GoodGirlsCompany on januari 7, 2018
 • Instagram
  • De #giegelchallenge van #mylittlepony. Doe jij ook mee?
  • Sanne voor het eerst bij de kapper #5yearsago
  • Zal ik het ze vertellen of niet? #mijngevoelvoorhumor #ikkonerwelomlachen
  • Stiekem best trots op mijn buikje. Het is bescheiden, zeker voor een vierde, maar er zit weer een lekker groot kind in. Ze wordt verwacht met vier kilo geboren te worden. Zou je niet zeggen, hè? #29wekenzwanger
  • Wist je dat deze week er nog allerlei winacties zijn op mijn blog? Alles in het teken van de @speelgoed_van_het_jaar verkiezing. Wat vind je bijvoorbeeld van het spel Crocs’ Socks van @bs.toys ?
  • Klaar voor Halloween! @carnavalskleding_nl #review #winactie #binnenkortmeer
  • @milou_ligtenberg en haar kids gingen een dagje naar #legoworld in de #jaarbeursutrecht. Dit is haar verslag:
Wat een lekker vakantie dagje hebben we gehad. Vanochtend vroeg vertrokken richting de jaarbeurs in Utrecht om daar een dagje te vertoeven bij Legoworld. De kinderen (4 en 7) waren na ons bezoek vorig jaar, al helemaal enthousiast dat we weer gingen. De grote hallen, waar de mooiste beelden, voertuigen en overige creaties uitgestald waren, en de vele hoeken en tafels waar je vrij uit kan bouwen. Voor de kinderen super tof dat ze hun creativiteit al spelend ontwikkelen. Er is een boot gebouwd, enkele huizen en kastelen hebben ze gemaakt, en zelfs Olaf van Elsa werd in elkaar gelego’d. Buiten de vele Lego plekken, zijn er ook andere activiteiten, die te maken hebben met bepaalde Lego thema’s. Zoals bij de Lego city hoek waar je brandjes kan blussen. Bij Lego Disney kon je je verkleden als Elsa, staafjes vangen bij Olaf. In de Duplo hoek staat een theater waar er een aantal keer in een uur een minidisco voorbij komt, kun je je laten schminken en staat er een springkussen. We hebben onze ogen uitgekeken en hebben er heel wat uurtjes rond gelopen. Voor ons was het een topdag! Volgend jaar zijn wij vast weer van de partij!

Tot en met deze woensdag kan je zelf nog dit leuke event bezoeken!
  • Een impressie van het @indewolkenfestival van @oudersvannu

  Follow Me!

  %d bloggers liken dit:

  Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

  De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

  Sluiten

  Lees vorig bericht:
  Zo vind ik kleien ook wel leuk

  Zal ik je een geheimpje vertellen? Ik vind het spelen ...

  Sluiten