Verhalen van een werkende moeder
TOP
Mama

“De nadelen van vrouw zijn”

Eigenlijk is het heel zwaar om vrouw te zijn. Ik zou niet anders willen hoor, maar ik vind wel dat de vrouwen veel op hun bordje krijgen. En dan nog soms als mindere ten opzichte van de man behandeld worden. Maar dat is weer een andere discussie en niet voor vandaag. Nee, vandaag gaat het over de geneugten van het vrouw zijn.

Ik ben in december 1980 geboren en ben dus net 35 jaar geworden. Dit betekent dat er weer 5 jaar om zijn en ik mee mag doen aan het fijne bevolkingsonderzoek. Begrijp me niet verkeerd, het is goed dat het er is. Ik heb er gewoon nooit zo’n zin in. Terwijl ik gisteren in de wachtkamer van de huisarts zat, klaar om mezelf goed bloot te geven, dacht ik aan ons vrouwen. Aan al die dingen, zeg maar ellende, die wij maar moeten ondergaan. Nu is het een uitstrijkje en over een paar jaar de mammogram. In de vele jaren ervoor en erna bloeden we maandelijks (zonder dood te gaan), baren we kinderen en zitten we tjokvol hormonen. Als de menstruatie over is, volgt de overgang. Hup, een nieuw setje hormonen. En ondertussen zorgen we voor de kinderen, werken we en onderhouden we ons lichaam. Pfff, ik heb pauze van mezelf nodig! We doen het allemaal wel gewoon. Mogen we dan ook af en toe eens lekker onredelijk en hormonaal zijn. Gun ons die momenten, dat we uit ons pan gaan of veranderen in enorme cruella’s. Laat ons af en toe huilen terwijl we niet weten waarom en knuffel ons dan gewoon even extra. Luister zo nu dan naar ons geklaag zonder gelijk een oplossing te willen bieden. Een vrouw is nou eenmaal anders dan een man. We willen gewoon soms eens lekker zaniken zonder een reactie te willen ontvangen.

Mannen, laat ons gewoon af en toe los gaan. Het gaat vanzelf weer over. Hopelijk….

 

Facebook Comments

«

»

2 COMMENTS
 • Vandaagismooi.nl

  4 jaar ago

  Hahaha zo herkenbaar! Laatst durfde een vriend van me te zeggen dat mannen het zwaar hadden… Oja joh? Want jullie mannen worden maandelijks ongesteld (met alle eventuele ongemakken van dien)? Jullie mannen kunnen giga veel pijn krijgen bij de eerste keer gemeenschap hebben? Jullie mannen worden zwanger? Jullie mannen kunnen bevallen? Jullie mannen hebben last van de menopauze?

  Ja joh? Zwaar?

  En dat natuurlijk met een dikke knipoog, maar hij snapte mijn punt wel.

  Ik zou DOLGRAAG een vent willen zijn… heerlijk en stukken makkelijker lijkt me dat!

  En eh… al die onderzoeken waarbij je jezelf bloot moet geven etc. zijn niet verplicht he? ๐Ÿ˜‰

 • Ilse van Kreanimo

  4 jaar ago

  Ja, tof toch, die hormonen! ๐Ÿ˜‰

what do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Instagram
 • Die voetjes ๐Ÿ˜
 • Borstvoeding! Het blijft iets bijzonders. Ik wil het weer minimaal een half jaar geven. Zo mooi dat dat kan. #normalizebreastfeeding #borstvoeding #moedermelk #vloeibaargoud #mamaslagroom #metmijntietinjefeed
 • Zusterliefde ๐Ÿ˜
 • Mijn rijkdom ๐Ÿ˜
 • Dit zijn mijn oudste boefjes. Vanavond komt er een artikel online over hun bekentenissen ๐Ÿ˜‚
 • Even een selfie in het zonnetje, want dat doe ik niet zo vaak. Ik maak liever fotoโ€™s van anderen. Vooral omdat ik bijna nooit een foto van mezelf echt leuk vind. @rvgpr vroeg mij wat over mijzelf te vertellen na hun eerste online paneldag met producten van @karchernl @zoedt_nl @dutchdeluxes @asmodeenl en Cobi. Ik vond het wel een leuk idee. Leren jullie ook gelijk wat meer over mij.
.
Ik ben dus Miriam en mama van vier heerlijke meiden. In het dagelijkse leven werk ik als juriste en blog ik op meervanmir.eu. Samen met manlief woon ik in de omgeving van Den Haag. Ik ben dol op gezelligheid met mijn familie en vriendinnen. Op mijn site vertel ik over alles wat ik als moeder van 4 tegenkom qua opvoeding en producten. Ik voer een Jan Steen huishouden, dus je zal geen picture perfect aantreffen. Wel gewoon eerlijkheid. Ik heb toch geen tijd voor Photoshop en filtertjes? Dus als je een kijkje in mijn hectische leventje wil, weet je waar je zijn moet.
.
Nu ben ik ook nieuwsgierig naar jullie leven, dus...
 • Sheโ€™s rockinโ€™ it ๐Ÿ˜‚
 • Samen kijken we naar de blogpanelvideo van @rvgpr . Sofieke vond het erg rustgevend ๐Ÿ˜‚. Ik ben vooral weer enthousiast geworden!

Follow Me!

%d bloggers liken dit:

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten

Lees vorig bericht:
Tien minuten je baby laten huilen? Hell no!

Terwijl we heerlijk op de bank zitten horen we boven ...

Sluiten