Oh, ik heb toch zoiets bijzonders mogen meemaken! Vorige week had ik namelijk wel heel bijzonder bezoek in mijn huis. Nu een week later kan ik nog steeds niet geloven, dat ik de enige echt Elmo en Arjan van Sesamstraat in mijn huiskamer te gast had. Al sinds een klein meisje was, ben ik idolaat van het rode pluizenbeest. Hij heeft gewoon zo’n hoog knuffelgehalte en een goed gevoel voor humor. En hij was gewoon in mijn huis! Nu vraag je je natuurlijk af waarom ik vereerd werd met dit hoge bezoek. Dat vertel ik je uiteraard graag.

Wereldwijd is er een social media campagne gestart met de boodschap dat men liever tegen elkaar moet doen. De campagne heet dan ook “wees lief voor elkaar“.  Elmo is een soort van ambassadeur hiervan en wil graag de liefde en vreugde verspreiden op zijn eigen unieke wijze. Dat is uiteraard door het vertellen van een grapje, want als je een grapje vertelt, maak je een ander blij. En blije mensen zijn lief en aardig voor elkaar, aldus Elmo. Dus als we zelf beginnen met het uitvoeren van deze boodschap en iedereen daarna ook, dan zou het toch een vrolijkere wereld moeten kunnen worden. (Was het maar zo simpel) En eerlijk is eerlijk, ik voelde de blijdschap absoluut vorige week en ik denk de aanwezige kinderen ook. Iedereen liep met een brede glimlach rond en al helemaal toen ze Elmo mochten knuffelen. Wat was hij zacht! En wat een leuke man is die Arjan. Zo vriendelijk en grappig als hij op televisie is, zo is hij in het echt ook. Ik snap wel waarom ook hij ambassadeur is van deze campagne.

De actie van Sesame Workshop wordt wereldwijd uitgevoerd. In de V.S. is het bekend onder de naam Spread Kindness en wordt de hashtag #ShareTheLaughter gebruikt. In Nederland gebruiken we de hashtag #verteleengrapje. Als je dus binnenkort op je social media een grapje maakt, zet dan #verteleengrapje erbij. Zo kunnen we allemaal meewerken aan dit super initiatief van Elmo.