Een paar weken terug vertelde ik nog mijn tips wat betreft het zindelijk maken van de peuter. Alhoewel het niet mijn eerste ronde zindelijkheidstraining is, is het wel de moeilijkste tot nu toe. De oudste twee waren binnen drie dagen volledig luiervrij en eigenlijk vrijwel zonder ongelukjes. Hun jongste zusje daarentegen is een geval apart. Als zij in haar broek haar behoefte doet, komt ze zonder enige gene naar mij toe en vraagt ze om schone kleren. Het frustreert haar verder niet. De plasjes lijken enigszins onder controle, maar die ellendige drollen zijn echt nog een dingetje. Vooral als je niet thuis bent!

Oeps in het extreem

Ik ga graag er op uit met de meiden. Van het thuis zitten wordt niemand gezelliger. Ook met de peuter vind ik het leuk om saampjes op pad te gaan. Zij wil het liefst elke vrijdag naar Peppa Big. Nu we bezig zijn met het zindelijk worden, vind ik het wel een uitdaging. Wat als ze ineens plassen moet en er geen wc in de buurt is? Ik probeer het dus zoveel mogelijk te timen. Alleen haar ontlasting is niet te voorspellen en helaas laat ze deze nog gewoon gaan. Dus zo ook twee weken geleden bij indoorspeeltuin Peppa’s World. En niet een klein beetje, maar gewoon een horrostory waardig. Op haar armen en haar benen en haar hele broek. Ik had uiteraard wel schone kleding mee, maar de billendoekjes lagen nog in de auto. En met wc papier zou het nooit echt goed schoon worden. Gelukkig was er een andere ouder die mij haar pakje doekjes gaf zodat ik in ieder geval de peuter schoon kon maken.

Wat zou jij gedaan hebben?

Toen kwam het op de kleding aan. Het onderbroekje zat vol als maar zijn kan. Ik probeerde de enorme hoop enigszins in de wc te laten vallen, maar het zat vast gedrukt / geplat en wilde niet loslaten. Zo kon het niet terug mee de tas in. Ik wilde ook niet de boel in de wastafel (en publique) om spoelen. Dus heb ik het gereinigd in de wc pot. Jawel, ik heb mijn hand in de pot gestoken en zoveel mogelijk poep er uit gespoeld. Mijn theorie erachter was dat het water in de wc gewoon schoon zou zijn en dit best zou kunnen. Daarna heb ik de boel uitgeknepen en in een plastic tas in mijn tas gedaan. Uiteraard vervolgens ook goed mijn handen schoon gemaakt.

Mijn zus, die mee was naar Peppa, keek mij vol walging aan toen ik het haar vertelde. Zij zou gewoon het onderbroekje hebben weggegooid, zei ze. Manlief was het met haar eens. Dus ik, met mijn goede bedoelingen van minder consumeren, had dit gewoon in de prullenbak mogen gooien? Ik weet het niet. Dit was een prima oplossing wat mij betreft. Ik vraag mij alleen nu af wat andere ouders gedaan zouden hebben. Wassen of weggooien? Let me know!