In de meivakantie waren we op vakantie in Zeeland. En in Vlissingen hebben ze een Portugese winkel. Daar hebben we allerlei lekkere etenswaren gekocht, waaronder natuurlijk de heerlijke pasteís de nata, waar ik al eens eerder een blog over schreef! En in die winkel zag ik ook de Portugese versie van arretjescake, salame de chocolate. Wat het verschil met de Nederlandse arretjescake is, weet ik eigenlijk niet precies. Omdat mijn oven kapot is en ik helaas nog steeds geen nieuwe heb (door de coronacrisis duurt dat blijkbaar allemaal langer…) is dit een ideale lekkernij om te maken. Het is een makkelijk recept en het is ook snel klaar. Je moet alleen even een paar uur geduld hebben tot het opgesteven is 😉 Het enige nadeel is dat er rauwe eieren in zitten, dus voor zwangere dames is het niet aan te raden. 

Ingredienten van de arretjescake

  • 100 gram witte basterdsuiker
  • 75 gram cacao
  • 200 gram biscuitjes (bijvoorbeeld Maria biscuits)
  • 250 gram boter
  • 2 eieren

Aan de slag!

Het maken van een arretjescake is zo gedaan. Je hoeft maar enkele stappen te volgen en daarna veel geduld hebben tot het echt klaar is. Je begint heel simpel door de boter te smelten in een pannetje. Klop vervolgens de eieren even op en voeg daarna de suiker toe. 

Laat het daarna nog even goed mixen zodat je een luchtig mengsel krijgt. Zeef de cacao en voeg het toe aan het eiermengsel. Voeg nu de gesmolten boter en de 2 eieren toe en meng alles goed door elkaar. Tot nu is het prima te doen, toch?

Maak dan kleine stukjes van de biscuitjes en roer dit door het chocolademengsel heen.  Nog steeds een eitje?

Doe een stuk bakpapier in een cakevorm en giet het chocolademengsel in de vorm. Bijna klaar!

arretjescake

Zet het dan 2 uur in de koelkast totdat het is opgesteven. Dan kan je er makkelijk plakjes van snijden en genieten maar van je arretjescake! Niet daarna op de weegschaal staan, hoor!