Komende zondag is er een heuse premiere in de bioscoop van Amsterdam. Wist je eigenlijk dat de bioscoop-première is ontstaan aan het einde van de 19e eeuw en het begin van de 20e eeuw, als onderdeel van de opkomst van de filmindustrie? Rond het begin van de 20e eeuw openden de eerste speciale filmtheaters hun deuren. Deze locaties waren gewijd aan het vertonen van films en boden een gestructureerde en comfortabele omgeving voor het publiek om films te bekijken.Naarmate de filmindustrie groeide, begonnen filmmakers en distributeurs specifieke datums te kiezen voor de première van hun films. Deze premières werden vaak georganiseerd als speciale evenementen, waarbij cast en crew aanwezig waren, samen met een genodigd publiek. Deze premières waren destijds bedoeld om publiciteit te genereren en de anticipatie voor de film te vergroten. Nu is het soms meer een moment voor bekende mensen om in de spotlight te staan. En zondag is er weer zo’n feestje met de premiere van Jungle Bunce! Maar ook Maxie en haar ondeugende tandenfee zal in de bioscoop draaien. Over beide films lees je hieronder meer.

Het verhaal van Maxie en haar ondeugende Tandenfee

Violetta is in opleiding om tandenfee te worden. Als een echte tandenfee probeert Violetta leuke speeltjes tevoorschijn te toveren. Dit lukt alleen niet… in plaats van speeltjes, tovert Violetta constant bloemetjes. Het jaarlijkse examen komt eraan en alleen de feeën die slagen, ontvangen het juweel dat hen van en naar de mensenwereld vervoert om de melktanden te verzamelen en speelgoed te toveren. Natuurlijk zakt Violetta glorieus voor het examen. Maar Violetta zou Violetta niet zijn als dat haar ergens van zou weerhouden. Ze steelt de missie en het juweel van een andere fee en smokkelt zichzelf de mensenwereld binnen. Daar belandt ze in de nieuwe kamer van Maxie. Er ontstaat een echte vriendschap en samen gaan ze de leukste avonturen tegemoet.

Maxie en haar ondeugende Tandenfee

Het verhaal van Jungle Bunch

Wanneer een mysterieuze superschurk de jungle bedekt met giftig roze schuim dat explodeert bij contact met water, schiet de Jungle Bunch te hulp. Met nog minder dan een maand voor het regenseizoen, begint een race tegen de klok om een tegengif te vinden. Onze Jungle Bunch-helden starten hun grootste zoektocht ooit en reizen samen met hun bondgenoten de hele wereld over, van het noorden tot Europa, Azië en het Midden-Oosten. Ze staan tegenover een tegenstander die slimmer en duivelser is dan ze ooit voor mogelijk hadden gehouden. Voor Maurice en zijn vrienden van de Jungle Bunch is de inzet nog nooit zo hoog geweest!

Jungle Bunch