Iedere ouder weet hoe snel de kinderen groot worden. De fijne herinneringen wil je koesteren, en een mooie manier om dat te doen is door online een fotoboek te maken. Maar ook als je geen kinderen hebt is het leuk om je herinneringen te verzamelen in een professioneel fotoboek. Zo kun je bijvoorbeeld je herinneringen aan een trouwdag of een mooie vakantie tastbaar maken. Een fotoboek samenstellen is tegenwoordig makkelijker dan ooit. Lees verder als je wilt weten hoe je dit het beste aanpakt. 

Jouw herinneringen professioneel afgedrukt

Er zijn veel verschillende websites waar je een fotoboek kunt laten maken. Op het eerste gezicht lijken de opties misschien ongeveer hetzelfde, maar er zijn echt kwaliteitsverschillen waar je rekening mee wil houden. Neem bijvoorbeeld het papier waar je foto’s op worden afgedrukt. Als je niet kunt kiezen uit verschillende soorten fotopapier of als er überhaupt niet wordt vermeld uit welk soort fotopapier het boek bestaat, is dat een slecht teken. Daarom is Profotonet een aanrader. Hier kun je onder meer kiezen voor ‘Fujifilm Digital Professional DP II’ fotopapier, je merkt echt het verschil.

Maak het persoonlijk

Het mooie van Profotonet is dat je je fotoboek hier zelf kunt ontwerpen. Dat is ideaal als je je fotoboek een persoonlijk tintje wilt geven. Het ontwerpen van een fotoboek werkt via een gebruiksvriendelijke editor. Je hebt veel vrijheden op het gebied van vormgeving. Alles wijst zich vanzelf bij deze editor, waardoor je het ontwerpen prima samen met je kinderen kunt doen. Elke pagina kun je op je eigen manier vormgeven, of het nu gaat om de oriëntatie van de foto’s of de achtergrondkleur.

Een fotoboek met een thema

Een goede manier om een mooi fotoboek te maken is door het boek een specifiek thema te geven. Je kunt bijvoorbeeld alle mooie foto’s selecteren die babyherinneringen in je naar boven halen. Of je kunt foto’s van een specifiek jaar selecteren en zo een leuk jaarboek maken. Als je net op vakantie bent geweest, ligt een vakantieboek natuurlijk voor de hand. Het is goed om te weten dat ze bij Profotonet naast reguliere fotoboeken ook met themaboeken werken. Denk bijvoorbeeld aan een fotoboek dat ideaal is voor het maken van een trouwalbum. 

Of je nu een vakantieboek wilt maken of gewoon wat leuke babyfoto’s in een mooi boek wilt verzamelen, het is fijn om eerst te kijken wat er allemaal mogelijk is. Neem lekker je tijd om de verschillende soorten fotopapier en de diverse bindwijzen te vergelijken.

Uitgelichte afbeelding: Dreamstime