Whoop whoop! Ik heb eindelijk weer eens een spelletje gevonden waarbij ik moeite moet doen om te winnen! Mijn zusje had al eerder ValliBalli mogen proberen en was er enthousiast over. Inmiddels hebben wij he ook in huis en ik snap haar enthousiasme wel. Wij, als grote mensen, moeten echt ons best doen om te kunnen winnen. Dat maakt het voor mijn kinderen des te leuker om te spelen. Ik zal wat meer toelichten wat ValliBalli van Megableu eigenlijk is en misschien begrijp je dan ons enthousiasme.

Wat is het spelletje ValliBalli?

ValliBalli is eigenlijk gewoon een behendigheid spelletje. Het concept is niet heel ingewikkeld. Je hebt een ring waar je verschilende stokjes met grote ballen aan de onderkant hangt. De grote ballen zitten vast aan de stokjes, en vormen gezamenlijk een soort van wiebelig plateautje. Je krijgt allebei zes kleine witte ballen en het idee is dat je met een stokje (Chinese stokjes, aldus mijn dochter) jouw bal op de grote ballen gaat balanceren. In de kleine witte ballen zit een gaatje waar je het stokje in kan stoppen en op die manier naar de het ballen plateau kan bewegen. Je denkt vast: dat doe ik wel even. Logisch, want dat dacht ik ook. Maar die witte balletjes glippen nog wel eens er tussendoor. En met een beetje echt vallen ze allemaal naar beneden. Dit gebeurde mij vaak genoeg! Tot groot vermaak van mijn zesjarige dochter. Die gooide bijna haar witte ballen er gewoon op en met succes. We hebben beiden hard gelachen tijdens dit spelletje.

Speltip: de Stinkies van Megableu

ValliBalli Megableu

Eigen spelregels

Er zijn 2 verschillende formaat ringen waardoor de grote ballen wat verder uit elkaar bungelen aan de onderkant (moeilijkere variant) of dus dichter bij elkaar. Als je kind wat jonger is, kan je er een eigen draai aan geven om het wat spannender te maken. Met een zesjarige hoeft dat overigens al niet meer blijkt. Enfin, ValliBalli is een spel waarbij je gemakkelijk wat aan de regels veranderen kan. Zo kan je afspreken dat de volwassenen meer witte ballen moet neerleggen dan het kind. Dus bijvoorbeeld de mama elke ronde twee ballen en het kind gewoon eentje. Als je met een kleuter speelt is dat misschien wel wat meer enerverend. Maar zodra je al met grotere kinderen dit spelletje doet, is het niet nodig want dan moet je echt gewoon al je best doen om te winnen. Die witte ballen glippen er echt zo doorheen. Het ligt zeker niet aan mijn (trillende) handjes! Enne…misschien ook leuk om alleen met grote mensen te spelen na een borrel? Het is maar een ideetje ;-).

Wij hebben ons in ieder geval weer een tijdje kunnen vermaken met dit spel ValliBalli. Zeker een aanrader voor de naderende feestdagen!

Meer informatie over dit product

ValliBalli