De dagen worden warmer en de zon laat zich steeds meer zien. Ik kijk al reikhalzend uit naar de zomer, maar het moet ook niet té warm worden. Zeker voor vrouwen die in de zomer (hoog)zwanger zijn, zijn hoge temperaturen écht lastig. Misschien moet je beste vriendin of nicht in de zomer bevallen? Of is je eigen bevalling uitgerekend voor juli of augustus? Dan is dit artikel boordevol tips voor zomerbaby’s een must read!

Afkoeling voor zwangere vrouwen

Zit je baby nog lekker in je buik en kom jij al zwoegend en zwetend de dag door? Bij temperaturen van meer dan 30 graden is die dikke buik extra lastig, niet? Zoek daarom tijdig afkoeling. Zoek steeds de schaduw op en voorzie een voetenbadje om je voeten af te koelen. Nog beter is een zwembad waarin je heerlijk verfrissing kan opzoeken. Wat je ook doet, vermijd de zon en doe het rustig aan. Nog rustiger dan anders. Zet gerust je familie en vrienden aan het werk en laat je bedienen. Voldoende drinken is ook belangrijk; hoe meer water je drinkt, hoe beter. Probeer tot slot niet te veel zout te eten, want dan houd je meer vocht vast. Merk je dat je veel vocht ophoudt en je voeten snel opzwellen? Dan kan je vochtafdrijvende voeding eten, zoals komkommer, kersen of watermeloen. Ook een schijfje citroen in je water helpt. Lekker, verfrissend én vochtafdrijvend!

Voorbereiding voor de bevalling

Je bent in verwachting van een zomerbaby, als dat niet fantastisch is! Dat wil zeggen dat je hippe geboortekaartjes in frisse zomerkleuren en met zonnetjes erop kan voorzien. Nog op zoek naar doopsuiker ideeën? Denk aan zomerse kleuren zoals geel en kies voor hetzelfde thema als de geboortekaartjes. Ook de eerste kleedjes mogen er fris en zomers uitzien. Wat je vooral vooraf moet kopen is een zonnehoedje, om je baby’tje te beschermen tegen de brandende zon. In de auto is een zonnescherm op het raam dan weer een prima bescherming.

Lees ook: de beste kinderwagen

Kleedjes voor je zomerbaby

Ook al is het buiten ontzettend warm, een pasgeboren baby mag je niet te fris aankleden. Zo’n kersvers kindje kan zichzelf immers nog niet warmhouden. Dus ook in zijn of haar eerste weken kies je best voor een body met lange mouwen en een lang broekje. Het is misschien raar, maar ook in de zomer zet je je newborn een mutsje op. Na een tweetal weken kan je stilaan frissere kleding uit de kast halen, want vanaf dan slaagt je baby erin zijn eigen lichaamstemperatuur te regelen. Dan kan je dus eerder voor een body met korte mouwen kiezen. Oh, en vergeet je de zonnehoed niet?