Lees mee over mijn ervaring met de Thule Sleek kinderwagen

Na vier kinderen en meerdere neefjes en nichtjes vind ik mezelf al bijna een expert wat kinderwagens betreft. Waar ik acht jaar geleden begon met hoe een wagen er uit zag en welk populair merk, kijk ik nu echt naar wat het mij bieden kan. Uiteraard om het kind veilig  in te vervoeren. Dat blijft het hoofddoel. Maar een wagen moet voor een ouder ook gebruiksvriendelijk en gewoon makkelijk zijn. De Thule Sleek kinderwagen is voor mij wat alles betreft een oprechte uitblinker. De echte grootste pluspunten lees je hieronder.

Het gordelsysteem

We hebben al meerdere kinderwagens met vijfpuntsgordels mogen proberen. Het zijn allemaal grote lussen waar de armen van je kind doorheen moeten om het daarna in de onderste gesp vast te klikken. Een jaar geleden mocht ik de duobuggy van mijn zus lenen. Deze heeft ook vijfpuntsgordels, maar niet de grote lussen. Het zijn twee losse riemen aan beide kanten, die je in elkaar doet en vervolgens samen in de gesp klikt. Het was even puzzelen hoe het werkte, maar ik zag al snel de voordelen ervan in. 

De Thule Sleek kinderwagen is de enige wagen die ik ken met eenzelfde gordelsysteem. Alleen dan net nog wat praktischer. Het voordeel ervan is dat je niet de armpjes van je kind door de grote lussen hoeft te wurmen (wat soms lastig gaat als ze tegen werken). Het is een kwestie van je kind er aan, de twee riempjes bij elkaar zoeken en deze samen in de gesp vast te klikken. Als je een kleine hebt, die net wat meer zorg nodig heeft en niet echt mee kan helpen, is dit vijfpuntsgordels van Thule echt zo ontzettend fijn!

Het zitje

Als moeder van een kind met beperkingen, kijk ik altijd meer kritisch naar zitjes dan een gemiddelde ouder. Belangrijk is dat er genoeg zitruimte is en dat de beenhoogte verstelbaar is. Beide vond ik terug in de Thule Sleek kinderwagen. Wat ook altijd fijn is, is als er meerdere kantelmogelijkheden zijn. Sommige zitjes kunnen niet horizontaal, maar bij deze wel. De veiligheidsbeugel is ook erg fijn. Deze kan aan twee kanten er uit en naar de andere kant gelegd worden. En natuurlijk kan ook bij deze kinderwagen vooruit of achteruit gekeken worden tijdens het wandelen.

In- en uitklappen

Ik ben geen held als het om inklappen van dingen gaat. Campingbedjes zijn mijn grootste nachtmerrie. Het Inklappen van de Thule Sleek kinderwagen was snel ontdekt en ging probleemloos. Het uitklappen daarentegen bleek toch echt weer een dingetje. Twee keer heb ik staan vloeken op het onderstel. Mijn schoonvader wilde wel helpen, maar ik zag dat er iets teveel  (goedbedoelde) kracht gebruikt zou gaan worden, dus hield ik hem tegen. Het zou soepel moeten gaan, zonder inspanning. Het blijkt maar weer dat ik niet voor dit soort dingen gemaakt ben, want het is echt vrij simpel. Je moet de hendels naar boven trekken en het onderstel lichtelijk naar beneden duwen. Dan kan je het in een zwaai uit elkaar klappen. Heel simpel, maar je moet het even weten. Nu ik het door heb kan ik oprecht zeggen dat het de meest makkelijk uitklapbare kinderwagen is tot nu toe.

Thule Sleek kinderwagen

Het rijgenot

Het is natuurlijlk een pluspunt van de Thule Sleek kinderwagen, maar niet verrassend voor mij. Ik heb het over hoe soepel het rijdt. Ik kende de Urban Glide 2 al van mijn zusje en wist hoe lekker die reed. Ik verwachtte daarom ook dezelfde finesse met de Sleek. En inderdaad! Het is heerlijk om mee te wandelen. Stoepje op stoepje af lijkt ook geen enkel probleem dankzij de schokdempende vierwielophanging (zoals Thule het noemt). Voor mij is het belangrijk dat ik soepel de bochten om ga en het met één hand probleemloos bedienen kan. Dat kan! Het gaat zo licht, dat de oudste twee de kinderwagen met gemak kunnen duwen. Dit doen ze dan ook graag. 

Gewoon doen

Ik heb zo genoeg redenen genoemd waarom de Thule Sleek kinderwagen wat mij betreft echt een aanrader is. Bij Thule zelf kan je nog meer pluspunten en eigenschappen terug vinden indien nodig. Onder andere Babypark verkoopt de Sleek. Maar ik denk zelf dat zeker de gordels en het uitklapsysteem al doorslaggevend genoeg zullen zijn.