Even een weekendje weg met vriendinnen voordat ik weer in de gebroken nachten en borstvoeding zit? Dat klonk als muziek in de oren! Een datum was dan ook snel geprikt en er kon naar een locatie gezocht worden. Op verzoek van manlief liever niet verder dan een uur rijden afstand, want ik zou dan al immers 36 weken zwanger zijn. You never know! En zo kwamen we uit op het Landalpark “de Amerongse Berg” (zie ook hun website). Ik had niet eerder van dit specifieke park gehoord en was dan ook reuze nieuwsgierig naar de ligging, de huisjes, de omgeving en weet niet wat nog meer. En omdat het allemaal zo goed bevallen is, geef ik je graag een kijkje in ons geweldige weekend.

https://meervanmir.eu/landal-park-de-amerongse-berg-kleine-kinderen-kasteel-amerongen-restaurant-bentinck

Het park, ideaal voor met kleine kinderen

Het is geen groot park, dus als je van massaal houdt kan je beter ergens anders vertoeven. Als je rust wil dan bij je bij de Amerongse Berg aan het juiste adres. Misschien ligt het aan de tijd van het jaar, maar we hebben vrijwel geen ander mens gezien dit weekend. Terwijl er wel genoeg mensen zijn, want je kan de auto’s voor de huisjes zien staan. Jawel, je mag je auto bij je huisje neerzetten!!! Dat vind ik persoonlijk zo’n enorm pluspunt. Vooral als je met kinderen bent of als het regent. Niets meer eerst een kilometer naar de algemene parkeerplaats lopen. Gewoon twee meter en je kan instappen. Handig voor als je naar de supermarkt wil, die ongeveer 2 kilometer verder is. Want van een winkel op het terrein is geen sprake. Wel kan je noodzakelijke benodigdheden bij de receptie halen, maar als je een uitgebreid diner wil zal je toch even wat boodschapjes moeten doen of uit eten moeten gaan. Of je maakt gebruik van Thuisbezorgd zoals wij deden.

Als je kleine kinderen hebt, is dit park echt ideaal. Er zijn een aantal huisjes met een eigen speeltuintje, maar dat is nog niet eens alles. Er zijn zelfs speciale kids accomodaties: De kinderslaapkamer heeft dan een echte slaaphut, er kan gebadderd worden in de kikkerbadkamer en er zijn speciale kindermeubelen met onder andere een spellentafel in de woonkamer. Hoe gaaf is dat? Verder heeft het park ook een stoere indoorspeeltuin met een koffiecorner voor de ouders. En als je echt er op uit wil, kan ik je het kabouterpad in de buurt van harte aanbevelen.

De extraatjes van Amerongse Berg

Als je niet vies bent van luxe, dan is de Amerongse Berg echt wat voor jou. Zo hadden wij gewoon een huisje met een sauna en een jacuzzi in de tuin! Ik wilde stiekem niet meer weg. Sommige van de grotere huisjes hebben zelfs een wellness in het appartement. Klinkt heerlijk toch? Verder zijn de keukens heel modern ingericht met alle noodzakelijke apparatuur. Ook zag ik een wasmachine én droger in de berging staan. Met kleine kinderen is dat altijd handig om in de buurt te hebben. En uiteraard is er wifi beschikbaar. Kortom, je komt echt niets tekort.

https://meervanmir.eu/landal-park-de-amerongse-berg-kleine-kinderen-kasteel-amerongen-restaurant-bentinck

Ben jij ook zo’n fan van Landal parken? Dan is Het Vennenbos zeker een aanrader.

Tip van Flip

Als je dan toch heerlijk aan het vertoeven bent op de Amerongse Berg, dan heb ik nog een leuk uitje in de omgeving voor je. Ooit gehoord van Kasteel Amerongen? Dat is redelijk vlakbij en zeker de moeite waard. Ik vind het altijd wel wat hebben om in een oud kasteel rond te lopen. Het idee dat er ooit mensen hebben gewoond en dat je ook kan zien hoe dat destijds was, vind ik altijd erg fascineren. Kasteel Amerongen is niet heel groot, maar heeft wel een behoorlijke geschiedenis met veel mensen van adel. Entreekaartjes haal je bij het eerste hek, dus niet bij het kasteel zelf.

Ik raad je ook echt aan tijd vrij te maken om even heerlijk een hapje te eten in de oude paardenstal van het kasteel. Daar zit tegenwoordig een restaurant, Bentinck. Wij hebben daar heerlijk mogen lunchen. Ik was er een beetje huiverig voor, want ik ben nooit zo van de fancy hapjes. Geef mij maar een goede club sandwich. Maar eerlijk is eerlijk, wat waren de hapjes van Restaurant Bentinck heerlijk. Ik weet oprecht niet meer wat ik allemaal gegeten heb, maar bijna elke hap was werkelijk tongstrelend! Alles werd zeer bijzonder opgediend met uitgebreide toelichting. Zelfs voor de zwangere, ik op dat moment, hadden ze zeer appetijtelijke alternatieven. Ik weet zeker dat ik nog een keer terug ga naar dit restaurant. Misschien ook met de kids, want ik zag er genoeg rondlopen. Een kindvriendelijk menu is er dan dus ook. Wat mij betreft is Bentinck een must do als je in de omgeving van Amerongen of bij de Amerongse Berg bent.

Lees ook de verslagen van Fleur, Merel en Lisette.