Vorige week zondag hadden we een heel speciaal uitje. Met de hele familie hebben wij een bezoekje gebracht aan het attractiepark DippieDoe. Enorm bijzonder, want mijn ouders waren ook mee. En als zij een ding nooit leuk hebben gevonden, is het wel een pretpark. Omdat nu alle kleinkinderen mee waren, wilden ze hun principes voor een keer laten varen en gingen ze mee. De grote grijns op hun gezicht liet ons zien, dat het ook voor de grootouders een fantastische dag was. Ik vertel waarom DippieDoe zo ontzettend leuk was.

Kleinschaligheid

Ik houd er van als ik mijn kinderen enigszins los kan laten in een attractiepark. Maar dan moet het niet een massaal terrein zijn. Zowel het binnengedeelte en het buitengedeelte van DippieDoe zijn goed overzichtelijk. Als je het aandurft om je kind wat meer los te laten, is dit park bij uitstek de juiste locatie ervoor. Als ik één van de kids zocht, had ik ze altijd redelijk snel gevonden. Bij binnenkomst was ons nichtje van vier er gelijk uit enthousiasme vandoor gegaan en ook zij was binnen enkele minuten weer gevonden. Ik denk ook dat door de kleinschaligheid het geen massa qua mensen was. Het voelde heerlijk rustig aan.

DippieDoe

Zelfstandigheid in DippieDoe

De attracties in DippieDoe zijn uitermate geschikt voor kinderen onder de tien jaar. Sterker nog, ze hebben vaak niet eens een volwassene erbij nodig. Natuurlijk is het heel gezellig om alle ritjes met de kinderen samen te doen. Maar vaak is het voor hun ook leuker om zelf er op uit te gaan. In dit park zijn er voldoende attracties waar ze eindeloos zelfstandig in kunnen. De botsauto’s zijn al geschikt voor peuters. Sterker nog, grote kinderen en volwassenen mogen daar niet eens in! Voor het vliegende schip moet je iets groter zijn, maar onder begeleiding van een groter kind mag je er ook al in. Voor deze mama erg fijn, want ik ben nooit zo’n fan van dat ding (iets met ouder worden en misselijk in attracties). Dippidoe kent ook twee achtbanen. De kleine is uitermate geschikt voor alle kinderen. Deze is ook leuk voor de ouders om in te gaan. De grote achtbaan achterin is wat spannender en daarmee leuker voor de grotere kinderen. Niets gaat over de kop, maar er zit wel genoeg snelheid in. Mijn achtjarige vond deze in ieder geval helemaal geweldig.

Klimpret

Naast attracties kent DippieDoe ook vele klimtoestellen. Zowel binnen als buiten. Binnen heb je de bekende klimgelegenheden wat je vaak ziet bij indoor speeltuinen. Hartstikke leuk blijven deze gewoon. Ook is er een klein gedeelte afgezet voor de allerjongsten die Dippiedoe bezoeken. En laten we de ballenbak vooral niet vergeten! Buiten kan er ook volop geklommen worden. Als je even klaar bent met het mechanisme, is er genoeg touwwerk om nog uren vermaakt mee te zijn.

Zeer geslaagd

Ik kan eindeloos doorgaan over de leuke dag die wij hadden in attractiepark DippieDoe. Mijn dochters hebben zich in ieder geval uitstekend vermaakt. De jongste twee kregen geen genoeg van de schommels en de oudste hebben eindeloos ritjes gemaakt in de achtbanen en botsauto’s. Ik denk dat het filmpje hieronder een mooie impressie geeft van de dag. Mijn zussen, moeder en broer hebben allemaal ook nog even hun highlights van de dag opgeschreven. Ik denk dat het wel een goed beeld geeft, waarom DippieDoe zeker een aanrader is om een keer met de hele familie naar toe te gaan. En misschien al helemaal leuk om er de laatste week van oktober een bezoekje te brengen, want ook DippieDoe doet aan Halloween. Lekker griezelen!!!

Meer informatie over dit park

Liselot (dochter 5 en zoon 3)

Wat vond ik het leuk aan DippieDoe? Het gezicht van Odelie in het bootje dat rond draaide en heen en weer ging tegelijk. Enthousiast met haar handjes in de lucht, en helemaal stralend. Daarna het filmpje waarbij ik vooral het gezicht van mijn vader zag (steeds groener). Ik begreep hem wel overigens, ging zelf ook wat draaierig eruit (misschien filmen in zo’n rond draaiend ding niet echt ideaal…).  Het allerleukste vond ik zelf de botsauto’s. Als kind ging ik altijd met mijn vader in de botsauto’s. Bij DippieDoe kunnen jonge kinderen gewoon al zelf in een auto (volwassen mogen niet mee).  Oudere kinderen mogen ook niet in de botsauto’s waardoor het gewoon veilig is als je kleuter een paar minuten compleet stil staat, of heel veel rondjes blijft draaien, of alle autootjes vast komen zitten en niet meer weg kunnen. We hebben heel wat afgelachen aan de kant. 🙂
Verder was het heerlijk dat het niet te druk was, je gewoon relaxed kan picknicken daar en je zowel buiten als binnen activiteiten hebt. Echt een aanrader voor mensen met kinderen tussen 2-10!

DippieDoe

Frans-Willem (dochters 9 en 4, zoon 5)

DippieDoe is een klein park. Daarnaast is het echt gericht op de kleinere kinderen. Hierdoor was het voor mij echt een hele fijne dag met het gezin en familie uit. Het fijne aan de gerichtheid op de wat kleinere kinderen: Er wordt niet zo hard geschreeuwd en er zijn bijna geen grote kinderen. Wees eerlijk deze kunnen de kleintjes wel eens ondersteboven lopen. Daarnaast, omdat het park zo klein is en er maar 1 pad naar buiten is, kon ik de kinderen enigszins “los laten”. Isa (van 9) heeft de hele dag met haar nichtje Sanne rondgewandeld en gedaan alsof ze al echt dames waren: Er werd gekletst, de “grotere” attracties waren er voor hen. Af en toe kwamen ze langs voor een natje en een droogje. Met Floris (5 jaar) had ik de afspraak dat hij naar 1 attractie mocht en als hij daar dan klaar was, dan moest hij zich melden en vertellen naar welke hij dan ging. Dit werkte erg goed. Floris heeft de gehele dag, als “lone wolf”, in zijn eentje het park verkend. Aan het einde van de dag zijn we met z’n tweeën nog als afsluiter in een veel te langzame achtbaan gegaan, hij vond het prachtig. Ook voor Isabel (4 jaar) was het een feest. Voor haar was in haar eentje op pad ook goed te doen, maar zij verkoos toch meestal opa of tante Lot. Nu kun je je afvragen waarom is het zo leuk als de kinderen niet met jou in attracties zijn geweest? Nou het is een beetje als een speeltuin: Voor de kinderen geweldig, maar de toestellen doen mij niks. Dat is dan ook echt de verwachting die je moet hebben van het park. Een heerlijk dagje uit waar de kinderen op verantwoordelijke wijze zichzelf kunnen vermaken. Ik vond DippieDoe echt voor herhaling vatbaar. 

Bobijn (zonen 3 en 2)

Toen ik de volgende dag vroeg aan de jongens wat zij het allerleukste vonden in DippieDoe kreeg ik het volgende antwoord. Luc: de Dollybots waren echt heel erg leuk, maar wij gingen alleen maar rondjes draaien omdat Bobby elke keer wilde sturen terwijl hij dat echt niet kon. De Dolle Dobber was echt super-de-fantastisch. Jij werd er wel een beetje misselijk in, maar ik vond het helemaal geweldig. Bobby: ik vond het Klimkasteel echt geweldig. Deze had namelijk hele grote glijbanen en er stonden overal rare groene varkens op de zijkant. Bovendien kon je hier enorm goed klauteren. De Dolle Pier met z’n allen was ook leuk. Al kon mama wel enorm hard gillen zodra we naar beneden gingen. Wat vonden jullie dan van de speeltuin binnen? Luc: ik vond de Vuurtoren echt heel erg hoog. Het naar boven klauteren ging heel snel, maar toen durfde ik toch niet naar beneden. Gelukkig kwam er een man me helpen, want mama lukte het niet. Bobby: ik durfde in de Stormtoren. Je gaat dan heel erg hoog met een bakje en zakt dan vallend en al naar beneden. Deze was echt spannend. Gelukkig gingen mijn grote neef en nicht ook mee en mocht ik tussen hen in zitten. 

Oma

Toen mijn dochter ons vroeg of we mee wilden naar een pretpark, samen met de ouders en al onze kleinkinderen, zei ik aanvankelijk resoluut NEE. ‘Die tijd hebben we gehad,’ meldde ik tevreden. ‘Ga gezellig zonder ons.’ ‘Maar mam, het is toch hartstikke leuk om al je kleinkinderen met elkaar plezier zien te maken?’ Tja, tegen dit argument kon ik natuurlijk niet op. Het werd dus schoorvoetend ja. 

Om elf uur moesten we ons bij de ingang van DippieDoe verzamelen tot we er alle 21 waren. Het viel me op dat het er rustig was. Geen krijsende kinderen, maar geen opgeschoten chagrijnig kijkende kauwgom kauwende pubers die nu al opgefokt van de voorpret tegen elkaar aan het blaten waren. En zo bleef het de hele dag. Ik had mezelf heerlijk verschanst op een terrasje, met Noor en Sofieke vlak in mijn nabijheid, zonder dat ik bewust hoefde op te passen of de hele tijd kleinkinderen moest gaan tellen. 

Af en toe nam ik bij een attractie een vlug kijkje en zag hoe alles zich vanzelf regelde. Het hele pretpark was echt erg kindvriendelijk. Er was overal voldoende controle aanwezig om het reilen en zeilen in de gaten te houden en de kids op de juiste manier in de attracties te vergrendelen en iedereen was behulpzaam.

Nooit zal ik de aanblik vergeten hoe verrukt de kleinkids –zelfs onze driejarige kleinzoon!- rondzwierden in de botsautootjes. Of hoe ze uit hun dak gingen in de kleine achtbaan (voor de grote waren de meesten nog te klein) en ik me nu al kon voorstellen hoe ze later gangmaker op verjaardagspartijtjes zouden worden. 

En nergens kwam ik irritante, vervelende, humeurige, lawaaierige, schreeuwende volwassenen tegen. Iedereen had het er dus naar zijn zin, dat kan mijn enige conclusie zijn. DippieDoe is een heel bijzonder en zeer kindvriendelijk pretpark!

Nog meer leuke uitjes

DippieDoe