We vervelen ons nooit, maar soms is het leuk om eens iets totaal anders te doen. En al helemaal als je van iets gewoons iets speciaals kan maken. Mijn jongens zijn bijvoorbeeld dol op bellen blazen en badschuim. Experimenteren met Bubbels en Schuim – The Crazy Scientist Lab van The Purple Cow kon dus alleen maar leuk gaan worden.

De inhoud en benodigdheden van het bubbels en schuim lab

Het lab heeft de meeste spullen om gelijk aan de slag te kunnen gaan. Voor een aantal proeven is het handig om een aantal lege 500 ml flessen te hebben, om de kleur tabletten in op te lossen bijvoorbeeld. Dit kan na een proef dan bewaard worden voor een volgende ronde, aangezien niet alles gebruikt word. Dat ik lege flessen extra nodig had, had ik in eerste instantie niet door; en ook niet in huis (eerst volgende plastic flesje werd gelijk apart gehouden). Gelukkig zijn er wel een aantal experimenten waarvoor dat niet direct nodig is. De rest van de extra items die je nodig zou kunnen hebben, afwasmiddel, glazen, papier/karton en schaar (oh en een kleine sok zelfs). Dat hebben we altijd wel in huis.

https://meervanmir.eu/bubbels-en-schuim-van-the-crazy-scientist-lab-the-purple-cow

Hoe kan je experimenteren met bubbels en schuim?

Sommige experimenten zijn handiger om buiten te doen (of als je toch al van plan was te dweilen daarna). Voor een druilige dag, zijn de binnen experimenten zeker een aanrader! De jongens (4 en 7 jaar) vonden de proefjes uitermate leuk! Een hoop gegiebel om zo veel mogelijk bellen te blazen om vervolgens de schuimbijenkorf met je handen op het papier te leggen. Het werd een ware wedstrijd wie de meeste bellen op papier kon krijgen! Kleurrijke zeepbellen op papier blazen werd uiteindelijk ook een wedstijd element aan toegevoegd om zo groot mogelijke bel te maken. Als dan per ongeluk een bel binnen een bel word gemaakt, worden ze vanzelf creatief om zo veel verschillende opties uit te proberen. Een plastic tafelkleed is wel handig als de kinderen aan het kliederen zijn. Ze hebben echt enorme lol gehad met zijn tweeën en hebben het enorm naar hun zin gehad! Ik heb met plezier naar ze zitten kijken, terwijl ze bezig waren. Heb zelfs mee mogen doen.

https://meervanmir.eu/bubbels-en-schuim-van-the-crazy-scientist-lab-the-purple-cow

Bubbels en Schuim van The Crazy Scientist Lab is hier te koop.

Nog een mama mening

1 tabletje per 500 ml geeft op papier geen kleur effect. Vermoed dat je waarschijnlijk 3 tabletten kan toevoegen voordat je een vergelijkbaar kleurenpatroon krijgt als in het boekje. Nog geen kunstwerken die we kunnen ophangen, dat gaat zeker nog komen. Heb zelf nog niet de perfecte ratio van zeep en water gevonden, meestal werkt een extra klodder toevoegen. De handleiding heeft ook nog interessante weetjes die leerzaam zijn om te delen met de kleintjes. Mijn jongens vinden dit gaaf om te doen en zullen nog een hoop experimenten gaan doen in de nabije toekomst.

https://meervanmir.eu/bubbels-en-schuim-van-the-crazy-scientist-lab-the-purple-cow

Geschreven door Petronella

Winactie

Heb jij ook een kleine wannabe geleerde in huis, die dol is op bubbels en schuim? Laat dan een reactie achter en wie weet stuur ik je de set op. Meedoen kan tot en met 9 mei. De winnaar maak ik bekend op Facebook!

Alle lopende winacties vind je hier.