Vandaag moest ik met Micro voor de 6 maanden controle naar het consultatiebureau. Op dinsdag gaat ze naar het KDV en dus moest ik haar daar ophalen. Zoals gebruikelijk maak ik dan een kletsje met de leidsters (eigenlijk hoor ik pedagogisch medewerkster te zeggen, maar vind dat zo’n mond vol). Omdat ik naar het CB ging, vroeg ik alvast naar de mening van de dames. Hoe doet Veerle het in hun ogen. “Oh, gaat prima hoor. Ze is niet lichamelijk de snelste, maar dat komt vanzelf goed.” Dus ik met goede moed naar het consultatiebureau. Nou, de ergernis is er weer.

Ze loopt een beetje achter volgens het consultatiebureau

Een paar weken geleden schreef ik nog, dat het me allemaal niet meer zo zou deren als er wat over mijn kind gezegd zou worden. Helaas, het deed me wel wat. Micro’tje is, net als haar grote zus, lichamelijk wat gemakzuchtig, traag of gewoon lui (hebben ze van mij, alhoewel ik wel “al” liep met 16 maanden). Veerle vindt het niet fijn op haar buik te liggen en probeert dan in zwemhouding, met de armen langs het lichaam naar achteren, in een andere houding te komen. Dit lukt uiteraard niet en dan wordt ze gefrustreerd en gaat ze gillen. Ik laat haar dan niet eindeloos liggen gillen en draai haar dan terug. Gevolg is, dat ze nog niet haar navel van de grond kan tillen en enigszins achter loopt, aldus CB. Ze heeft blijkbaar het niveau van een 3 maanden oude baby. Niet in haar koppie gelukkig. Of ik fysio wil overwegen. Nou, dat doe ik niet! Bij haar zus is het toch ook goed gekomen! Het was gewoon de manier waarop alles gezegd werd. Ik voelde me even een slechte moeder daardoor. Waarom mag een baby niet gewoon in eigen tempo ontwikkelen en moet er voor echt alles naar de fysio gegaan worden? Veerle heeft geen lichamelijke beperkingen, dus het komt toch gewoon vanzelf? Nou, dan is ze maar niet conform de richtlijnen van het CB! Van mij mag ze!!!

Het CB heeft echt niet alle wijsheid in pacht. Een vriendinnetje heeft ooit als advies gekregen van het CB om een zetpil maar doormidden te breken. Hoefde ze die kleine niet aan te schaffen. Hoe hadden ze dat voor zich gezien? Een stukje er vanaf snijden? En dan fijn een scherp randje over houden. Kortom, wederom een teleurstellend bezoekje aan het CB.

image