Het leven met dochters is precies zoals ik mij had voorgesteld: een en al glitter en roze. De liefde voor eenhoorns en slijm had ik niet helemaal voorzien, maar verder is het wel een beetje zoals verwacht. Wat mij wel heel erg verbaasde, is de enorme liefde voor make-up. Ik weet nog dat ik als kind daar echt geen interesse voor had. Mijn zusje had zo’n enorme doos vol kinderlippenstiftjes, -oogschaduw en -poedertjes en dergelijke waar ze zich mee optutte. Maar ik vond het maar rotzooi. Mijn dochters daarentegen, vinden make-up echt het einde. Het liefst zouden ze zich dagelijks “mooi” maken. Gezien hun kwaliteiten het met een bende achter te laten, beperk ik de tutsessies zoveel mogelijk. Dat maakt het ook des te leuker als ze weer eens los mogen gaan.

De Create It! koffer

Afgelopen woensdag kon ik de meisjes verrassen met een middagje make-uppen. En wat nog leuker was, was dat ze een totaal nieuwe set, de 14-delige make-up koffer van Create It!, mochten proberen. Daar konden ze natuurlijk geen nee tegen zeggen. Ik denk dat vooral de vrolijke en uitgesproken kleurtjes hun aantrok. De koffer bevatte namelijk vijf nagellakken, 1 vel nagelstickers, vijf oogschaduw, 1 blauwe haarverf en vier lipitems. Ook zaten er twee foam vingerhouders (bij gebrek aan een beter woord) en een foam hartje voor de haarverf in. Genoeg dus voor de meiden om samen te proberen en plezier van te hebben.

Lees ook: de nagels pimpen met Go Glam Nail Studio

Een tutsessie

De kleuter ging gelijk aan de slag. Ze pakte de foam vingerhouder en plaatste haar vingers erin. Hier was ik nogal verrast over, want hoe wist zij dat ze daarvoor bedoeld waren? Niet van mij! Vervolgens werden de vijf nagellakjes geopend, want ze zou haar nagels Rainbow maken. Haar zusje vond dat ook wel een goed idee. Samen gingen ze dus met uiterst precisie aan de slag. Deze mama mocht niet praten, want dan zouden ze afgeleid worden en uitschieten. Na de nageltjes werden de oogjes verfraaid met wat oogschaduw en lipgloss. Ja, het staat er echt. Blijkbaar zag het penseeltje van de lipgloss hetzelfde eruit als die van de oogschaduw, dus was het voor de ogen bedoeld. Ach ja, kleuters. De dames hadden het erg gezellig samen en hebben vol trots iedereen een mooie gezicht getoond. Ze kunnen ook niet wachten tot ze weer mogen make-uppen, zeggen ze.

Kindproof

Natuurlijk voldoen de producten van Create It! aan alle veiligheidsvoorschriften conform Europese wetgeving. Daar twijfel ik niet aan. Mijn grote vraag was voornamelijk hoe ik alles weer verwijderen zou moeten, want met aceton wilde ik liever niet aan de slag gaan. Gelukkig bleek een bad met zeep en een washandje redelijk afdoende. De oudste klaagde dat al haar harde werk verloren was gegaan waar haar zusje vandaag nog prachtig gekleurde nageltjes had. Op zich is het dus best gemakkelijk te verwijderen. Ik verwacht ook wel dat het ook uit de kleding zal komen, maar heb dat gelukkig nog niet hoeven te proberen. Maar eerlijk is eerlijk, het is wel meer geschikt voor de net wat oudere kinderen.

Create It!