Als je me vraagt wat nou het woord van de laatste jaren is, komt gelijk “duurzaamheid” in mij op. We proberen met zijn allen steeds bewuster met ons leven op aarde om te gaan, maar ook met de producten (en grondstoffen), die we gebruiken. Dit gaat verder dan het scheidden van afval. Het aantal auto’s op elektriciteit nemen toe, er wordt meer groene stroom afgenomen en er worden steeds minder keukens op gas verkocht en alle nieuwe huizen krijgen een duurzaam jasje aan. Ik vind het een goede ontwikkeling. Het is immers de bedoeling dat ons nageslacht nog enigszins zorgeloos op deze planeet zal leven. Daar kunnen we nu al een beetje voor helpen. Zelf kan je natuurlijk ook een beetje helpen door bewust te zijn welke producten je in huis haalt en waar mogelijk afval te scheiden of te beperken. Dat is waarom we sinds kort een Soda Stream in huis hebben.

Het is meer dan alleen duurzaam

Oké, duurzaamheid is één van de redenen waarom we dit geweldige apparaat in huis hebben. Toen het jaren geleden op de markt kwam, had ik er al mijn zinnen op gezet en toen was ik echt nog niet bezig met duurzaamheid. Het leek me gewoon heerlijk dat je met een simpele druk op de knop te allen tijde frisdrank kon maken. Het was dus meer luidheid, niet meer de winkel hoeven om flessen te halen, dan oog voor het milieu. Neemt niet weg dat het duurzame aspect nu wel een rol speelt. En het is gewoon erg leuk voor de kinderen (en mama)!

Je eigen bruisende limonade

We hebben de Soda Stream nu een week in huis en ik ben er echt blij mee. Het is niet zo dat ik dagelijks drankjes aan het maken ben hoor! Maar als ik zin heb in een bruisend watertje of een frisdrankje dan is het zo gepiept. De echte smaken, zoals cola tonic en zo, heb ik nog niet geprobeerd. Op dit momenten hebben we fruitsiroop om het water mee aan te lengen. Dit maakt het dan nog enigszins verantwoord voor de kinderen, want deze bestaan uit 50% geconcentreerde fruitsappen. Volgens Soda Stream kan je daar 20 glazen mee maken, maar wij gebruiken er zo weinig van dat we er voorlopig mee zoet zijn. De kinderen vinden en het heerlijk in ieder geval. En eerlijk, ook ik vond het erg verfrissend.