Verhalen van een werkende moeder
TOP
Mama

““Jij bent helemaal niet duurzaam, want je bent blogger””

Afgelopen weekend heb ik een artikel online gezet over de Soda Stream en hoe ik daarmee duurzaam probeerde te zijn. Van een lezer kreeg ik een reactie dat ik dit nooit kon bereiken gezien de hoeveelheid producten die ik binnen krijg. Ik heb haar reactie zeker niet als aanvallend gezien, vond het verfrissend eerlijk en het dwong mij over mijzelf na te denken. Ben ik wel echt duurzaam bezig of niet? Het antwoord is niet zo simpel.

Het is inderdaad zo dat er veel spulletjes binnen komen om te testen. Deels op aanvraag en deels onaangekondigd. Ik kan mij voorstellen dat gezien de hoeveelheid het begrip duurzaam daar niet helemaal mee strookt. Als je alleen al naar de L.O.L. producten kijkt, valt de hoeveelheid plastic je op. Dat kan toch nooit duurzaam zijn? Maar wist je dat al dit plastic is gemaakt van gerecyclede materialen? Zo dragen zij op hun beurt ook een steentje bij aan de moderne en milieubewuste wereld. Fabrikanten letten er toch steeds meer op en waar ik kan ik ook. Het is toch een vraag dat ik steeds vaker stel aan de producenten van het speelgoed.

Natuurlijk kan ik zeker veel duurzamer zijn dan dat ik nu ben. Ik pretendeer ook niet dat ik op en top goed bezig ben, want ik weet dat dat niet zo is. Waar ik kan, probeer ik mij steentje bij te dragen. Zo letten wij goed op welk eten we kopen en of er onnodig voor geleden is. Verder zijn wij ontzettend braaf als ons afval aan het scheiden, proberen we zo min mogelijk de verwarming aan te zetten en hebben we een auto weg gedaan. Voor een die hard duurzaam persoon zijn dit babysteps, maar voor een gezin met jonge kinderen een begin. En je moet toch ergens beginnen, nietwaar? Wat betreft het speelgoed kan ik kort zijn. Bijna slk stuk speelgoed dat binnen komt wordt ofwel verloot onder mijn lezers, gereviewd door een ander of weggegeven. Het krijgt hoe dan ook een tweede leven en wordt nooit zomaar weggegooid.

Dus ja inderdaad, ik ben niet volledig duurzaam. Maar waar we kunnen proberen we dat wel te zijn.

Facebook Comments

«

»

what do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Instagram
  • Complete surrender 😍
  • Kijk eens wie er wakker is 😍 #nogwelaandezuurstof #langewegtegaan #zekomterwel
  • Zo dol op dit meisje 😍
  • We mochten even knuffelen!
  • De kleine is afgelopen donderdag geboren, maar ligt helaas sindsdien op de IC. Op mijn blog leg ik uit wat er aan de hand is. Maar ben dus wat stiller voor nu.
  • Sanne zes jaar geleden. Onherkenbaar gewoon!
  • #40weekspregnant #duedate #expectinganydaynow
  • Jep. Nog steeds zwanger #linkinbio

Follow Me!

%d bloggers liken dit:

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten

Lees vorig bericht:
Lieke bakt: Appelkruimeltaart met gezouten karamelsaus

De appeltaart is natuurlijk een klassieker onder de taarten. En ...

Sluiten