Verhalen van een werkende moeder
TOP
Mama

““Jij bent helemaal niet duurzaam, want je bent blogger””

Afgelopen weekend heb ik een artikel online gezet over de Soda Stream en hoe ik daarmee duurzaam probeerde te zijn. Van een lezer kreeg ik een reactie dat ik dit nooit kon bereiken gezien de hoeveelheid producten die ik binnen krijg. Ik heb haar reactie zeker niet als aanvallend gezien, vond het verfrissend eerlijk en het dwong mij over mijzelf na te denken. Ben ik wel echt duurzaam bezig of niet? Het antwoord is niet zo simpel.

Het is inderdaad zo dat er veel spulletjes binnen komen om te testen. Deels op aanvraag en deels onaangekondigd. Ik kan mij voorstellen dat gezien de hoeveelheid het begrip duurzaam daar niet helemaal mee strookt. Als je alleen al naar de L.O.L. producten kijkt, valt de hoeveelheid plastic je op. Dat kan toch nooit duurzaam zijn? Maar wist je dat al dit plastic is gemaakt van gerecyclede materialen? Zo dragen zij op hun beurt ook een steentje bij aan de moderne en milieubewuste wereld. Fabrikanten letten er toch steeds meer op en waar ik kan ik ook. Het is toch een vraag dat ik steeds vaker stel aan de producenten van het speelgoed.

Natuurlijk kan ik zeker veel duurzamer zijn dan dat ik nu ben. Ik pretendeer ook niet dat ik op en top goed bezig ben, want ik weet dat dat niet zo is. Waar ik kan, probeer ik mij steentje bij te dragen. Zo letten wij goed op welk eten we kopen en of er onnodig voor geleden is. Verder zijn wij ontzettend braaf als ons afval aan het scheiden, proberen we zo min mogelijk de verwarming aan te zetten en hebben we een auto weg gedaan. Voor een die hard duurzaam persoon zijn dit babysteps, maar voor een gezin met jonge kinderen een begin. En je moet toch ergens beginnen, nietwaar? Wat betreft het speelgoed kan ik kort zijn. Bijna slk stuk speelgoed dat binnen komt wordt ofwel verloot onder mijn lezers, gereviewd door een ander of weggegeven. Het krijgt hoe dan ook een tweede leven en wordt nooit zomaar weggegooid.

Dus ja inderdaad, ik ben niet volledig duurzaam. Maar waar we kunnen proberen we dat wel te zijn.

Facebook Comments

«

»

what do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Instagram
  • @milou_ligtenberg en haar kids gingen een dagje naar #legoworld in de #jaarbeursutrecht. Dit is haar verslag:
Wat een lekker vakantie dagje hebben we gehad. Vanochtend vroeg vertrokken richting de jaarbeurs in Utrecht om daar een dagje te vertoeven bij Legoworld. De kinderen (4 en 7) waren na ons bezoek vorig jaar, al helemaal enthousiast dat we weer gingen. De grote hallen, waar de mooiste beelden, voertuigen en overige creaties uitgestald waren, en de vele hoeken en tafels waar je vrij uit kan bouwen.  Voor de kinderen super tof dat ze hun creativiteit al spelend ontwikkelen. Er is een boot gebouwd, enkele huizen en kastelen hebben ze gemaakt, en zelfs Olaf van Elsa werd in elkaar gelego’d. Buiten de vele Lego plekken, zijn er ook andere activiteiten, die te maken hebben met bepaalde Lego thema’s. Zoals bij de Lego city hoek waar je brandjes kan blussen. Bij Lego Disney kon je je verkleden als Elsa, staafjes vangen bij Olaf.  In de Duplo hoek staat een theater waar er een aantal keer in een uur een minidisco voorbij komt, kun je je laten schminken en staat er een springkussen. We hebben onze ogen uitgekeken en hebben er heel wat uurtjes rond gelopen. Voor ons was het een topdag! Volgend jaar zijn wij vast weer van de partij!

Tot en met deze woensdag kan je zelf nog dit leuke event bezoeken!
  • Een impressie van het @indewolkenfestival van @oudersvannu
  • Even de kussens testen in @ikeanederland 😂
  • #28weekspregnant #cantwaittomeetyou
  • Weeeeeeeeeekend!
  • Als je ontdekt dat de kubus van @vtechspeelgoed wel heel erg leuk is!
  • Vandaag ook weer een weekje verder, dus een pens foto mocht wel weer. Derde trimester baby!!! #27weekspregnant
  • Twee jaar geleden vandaag werd dit meisje geboren. Het zijn twee zeer emotionele jaren geweest, waar gelukkig de liefde altijd bovenaan heeft gestaan. De toekomst is nog altijd onzeker, maar gelukkig zien we vooral een heel blij meisje. Uiteindelijk is dat het belangrijkste. Zij komt er wel op haar manier. Lief klein meisje van me, mama is zo ontzettend trots op jou! Nog vele liefdevolle jaren toegewenst! Ik houd van je!!!

Follow Me!

%d bloggers liken dit:

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten

Lees vorig bericht:
Lieke bakt: Appelkruimeltaart met gezouten karamelsaus

De appeltaart is natuurlijk een klassieker onder de taarten. En ...

Sluiten