Alhoewel het nog geen zomervakantie is, ben ik wel al druk bezig met alle voorbereidingen. Er is geen betere manier om in de zomerse sferen en vakantiestemming te komen. Zo heb ik alle zonnebrand al gecheckt en waar nodig vervangen. Wist je dat deze maar één jaar geldig zijn? Ik weet niet in hoeverre ze echt hun werking verliezen na die tijd, maar met kinderen neem je geen risico. Ook de vlindertjes heb ik weer tevoorschijn gehaald en opgeblazen. Gelukkig waren deze nog helemaal intact. Had ook eigenlijk niet anders verwacht, want ik heb destijds niet de allergoedkoopste vlindertjes gekocht. Het nadeel was absoluut de prijs, maar het voordeel is dat ze al jaren meegaan inmiddels, dus kwalitatief zeer goed. Ik heb vriendinnen die soms meerdere keren per jaar een nieuwe set moeten kopen. Uiteindelijk ben ik dus goedkoper uit.

Het betekent ook wel dat ik er goed op let dat onze oranje bandjes weer mee terug naar huis gaan. De kinderen weten ook dat ze ze niet zomaar ergens moeten laten liggen. Nadat ze hun zonnebrillen kwijt waren geraakt in de ballenbak, ben ik ze ook meer de waarde van hun spulletjes aan het leren. Zeker nadat de oudste als oplossing aanbood dat ik maar een nieuwe moest kopen.

Uiteraard houd ik zelf ook in de gaten of alles wat we meenemen naar het zwembad in ons bezit blijft, maar het is wel ontzettend handig als de kinderen daar een handje bij helpen. Dan moet ik het natuurlijk ook wel aantrekkelijk voor ze maken. Zoocchini had voor mij zoals gewoonlijk de uitkomst. Misschien ken je ze nog van die geweldige trainingsbroekjes? Ze hebben dus ook hele schattige en stoere badcapes. Voor de meiden heb ik de eenhoorn en de tijger in huis gehaald. Op de één of andere manier hebben de dames onderling besloten dat dat altijd hun rolverdeling zou zijn. De oudste is de eenhoorn en de tweede is de tijger. Het past ook wel bij ze. Ze waren dan ook dolenthousiast dat ze met een eigen handdoek naar het zwembad konden. En al helemaal verrukt waren ze dat er ook een capuchon op zat. “Dan hebben we onze handen vrij, mama!” Toen ik vroeg of ze dan ook nog wat wilde dragen was het antwoord helaas nee.  Dat ging toch te ver.

Gezien hun enthousiasme en het feit dat ze hun favoriete dieren als badcape hebben, heb ik er het volste vertrouwen in dat deze niet bij het zwembad vergeten zullen worden. Sterker nog, ik zie het voor me dat ze in volle trots met cape en al over de camping teruglopen naar de stacaravan. En ja, ik weet dat er ook van die handige handdoeken zijn die je over het hoofd trekt. Maar als je nou net een relatief groot hoofd hebt, zijn dit ondingen om aan en uit te doen. Nu kunnen ze het zonder hulp van mama af. En alle andere handdoeken zijn gewoon veel minder leuk dan de badcapes van Zoocchini. Oh ja, ze zijn ook nog eens gemaakt van goede kwaliteit katoen. Wat wil je nog meer?

Ben je nou net zo enthousiast over de badcapes als ik? Dan heb ik goed nieuws, want ik ga er eentje weg geven. Laat mij weten welke jouw voorkeur heeft en wellicht win je deze. Je kan meedoen tot en met 2 juni en de winnaar maak ik bekend op Facebook. Natuurlijk zijn mijn voorwaarden ook hier weer van toepassing. (Klik hier voor de winactievoorwaarden).