Stoepkrijt! Een stuk speelgoed wat echt al jaren gebruikt wordt en nooit lijkt te vervelen. De allerkleinsten lijken het ook wel lekker te vinden en de grotere kinderen weten er de leukste spelletjes mee te verzinnen. Wij gebruikten vroeger de stoepkrijt voor het spelletje “wereldje veroveren”. Ken je dit? Ik vertel je hoe het gaat en over het nieuwe stoepkrijt product van Crayola waarmee je mandala’s tekenen kan.

Hoe gaat “wereldje veroveren”?

Je hebt nodig: stoepkrijt en een bal. Iedereen vertegenwoordigd een land en heeft een eigen kleur. Op straat wordt eerst een grote cirkel getekend waarin vakjes worden gemaakt met de gekozen landen. Als je in je eigen land staat ben je veilig. Om de beurt is er een wereldveroveraar en een uitdager. De laatste trapt de bal weg uit de cirkel en zodra deze stil ligt moet de wereldveroveraar deze gaan halen. Ondertussen springen de anderen uit de cirkel. De veroveraar komt weer terug in de cirkel en gaan opletten wat de rest doet. De anderen moeten namelijk proberen terug te komen in hun landje in de cirkel, maar als de veroveraar stop zegt moet je stil blijven staan. Als hij je dan kan aantikken zonder de cirkel te verlaten, mag hij een eilandje tekenen rond je benen. Dat is een extra land wat meetelt en de puntenscore en waar hij de volgende rondes veiligheid kan zoeken van de wereldveroveraar van dat moment. Snap je het nog?

Crayola mandala’s tekenen

Als wereldje veroveren nog net wat te enthousiast is, dan is er van Crayola nog de set om mandala’s mee te tekenen. Ik liet het vandaag mijn twee meisjes en ze hadden er toch lol mee. De oudste wil de een Rainbow variant waar haar zusje al gewoon blij was met een geslaagde mandala. Ik zou haast zeggen, dat het ze van straat hield maar dat is niet helemaal juist. Immers werd daar ook flink er op los gekrijt. Naast de vele verschillende mandala’s die je kan maken, zitten er ook andere soort krijtjes in het pakket. Deze zijn vierkant en met een punt. Super handig om lijnen mee te trekken.

Winactie

Het was echt een topdag om buiten te stoepkrijten. Ik verheug me op de dag dat ik mijn kinderen het spelletje “wereld veroveren” kan uitleggen. Tot die tijd vermaken wij ons wel met de mandala set van Crayola. Wil jij deze ook in huis hebben? Laat dan een reactie achter en wie weet krijg je deze opgestuurd. Meedoen kan tot en met 25 mei. Succes!