Als een kind zo blij word ik soms van mailberichten in mijn inbox. En waarom? Omdat ik weet dat ook mijn kinderen er soms heel erg blij van worden. Daarom enthousiasmeer ik bedrijven nog altijd mij te benaderen voor samenwerkingen. Het draait niet altijd om geld en soms worden wij ook gewoon blij van een fantastische barter. Vooral de kids als ze weten dat hun mama het anders nooit kopen zou. En wij vinden het ook erg leuk om speelgoed te testen en reviewen. Soms is het wel wat lastiger als we geen enkel idee hebben hoe iets precies werkt. Zo dus ook met Pokemon kaarten.

Pokemon is leuk om te sparen

Iedereen weet dat de Pokemon kaarten een spel vormen. Het doet mij altijd denken aan Magic the Gathering, maar dan wat meer voor kinderen. Mijn zevenjarige dochter vindt het geweldig om Pokemon kaarten te hebben en heeft al een aardige stapel. Waarom? Niet om mee te spelen in ieder geval, want ze heeft geen enkel benul hoe het spelletje gaat. Ik denk ook dat ze daar wellicht nog wat te jong voor is. Maar doet dat wat af aan het plezier? Zeker niet! Het is namelijk ook heel leuk om ze gewoon te sparen en te ruilen. Inmiddels weten we wel een beetje welke kaarten er goed zijn en ze niet zomaar weg mag doen. Sinds kort hebben we ook het Mega Super De Luxe Handboek in huis om helemaal op de hoogte te zijn van de kracht / sterkte van elk karakter. Zo zal ze niet meer in de maling genomen kunnen worden door de oudere kinderen waardoor ze haar sterkte ruilt tegen nietszeggende kaarten. Sowieso is het een leuk boek om door te bladeren. Maar zeker ook een handig naslagwerk voor iedere Pokemon liefhebber. En voor de ouders, die niet zoveel weten over deze kaarten en spelletje, al helemaal een informatief boek.

Starten met de Pokemon V Battle Deck

Mocht je het leuk lijken om (samen met je kind) te starten met Pokemon en dan ook daadwerkelijk het spelletje te spelen, dan heb je een zogeheten Battle Deck nodig. Wat dat is? In elke battle deck ontvang je alles wat een speler nodig heeft om Pokémon TCG te spelen. Waaronder een deck met 60 kaarten, drie referentiekaarten, spelregels, een speelmat, schadetellers, een grote metalen munt, een opbergdoos, en een beknopte handleiding met winnende strategieën voor spelers (die we ook wel trainers noemen). Met zo’n battle deck heb je dus alles in huis om het daadwerkelijke spel te spelen. Als newb heb ik uiteraard even een zoektocht op Google gedaan naar de huidige battle deck die wij mochten ontvangen en de critici waren enthousiast erover. “Worth it” waren de exacte woorden. Dus overweeg je Pokemon te gaan spelen? Start dan met de Pokemon V Battle Deck. Je koopt ze onder andere bij de blauwe meneer.

Pokemon V Battle Deck
Pokemon V Battle Deck