Verhalen van een werkende moeder
TOP
leeftijd 2 tot 4 jaar

“Ik heb mijn wagen volgeladen”

Als kind hield ik er al van, en als volwassenen stiekem nog steeds: Magneetjes. Blijft fascinerend hoe ze tot elkaar aangetrokken worden. Wij hebben kleine magneetjes die wij gebruiken om kaartjes op te hangen. Die zijn erg krachtig, en leuk om aan elkaar te rijgen. Echter met kleine kinderen moet je wel altijd erg scherp blijven of ze niet per ongeluk vallen en een van de kinderen daarna magnetisch wordt. Als voorzorg hebben we alle kaarten nu maar wat hoger gehangen aan ons whiteboard. Mijn dochter krijgt dus geen kans om hier mee te spelen. Als ik erover nadenk had ik eigenlijk helemaal geen speelgoed waar magneten in zitten. Daar is nu verandering in gekomen!

Ik heb namelijk van SmartMax my first tractor set mogen reviewen samen met mijn dochter. Mijn dochter werd meteen wild enthousiast toen ze de doos zag. Dat zegt nog niet zo heel erg veel, want nieuw speelgoed vindt ze altijd leuk. Nu ze een paar maanden geleden grote zus is geworden is ze bijzonder scherp geworden op nieuw speelgoed en dit meteen hebberig inpikken. Ook cadeautjes die overduidelijk voor haar broertje zijn (bijv. laarzen van maat 21) probeert ze alsnog zichzelf toe te eigenen. Ze was dan ook behoorlijk teleurgesteld toen die laarzen niet pastenโ€ฆ

https://meervanmir.eu/review-smartmax-my-first-tractor/

My First Tractor

De doos van SmartMax werd snel opengemaakt, en al gauw waren de 22 verschillende stukken te zien die je in elkaar kan klikken. Zelfs de paarden bestaan uit 2 delen (voor en achterkant) die je met behulp van een magneetstaaf tot een volledig paard kan omtoveren. Of zoals mijn dochter al gauw doorhad, tot een twee koppig paard, of een paard zonder hoofd. Er zijn vier magnetische staven die je aan elkaar kan verbinden, maar die je dus ook kan gebruiken om de tractor te maken of de paarden. Mijn dochter vond het erg leuk om de staven te verbinden aan elkaar en dan een stuk van de tractor daarmee voort te duwen. Vervolgens zette ze de boer op de tractor en riep ze enthousiast dat het een kinderwagen geworden was. Het speelgoed spreekt erg voor zich en is erg makkelijk in gebruik. Zonder zaken uit te leggen ging ze meteen aan de slag en heeft zich makkelijk bijna een uur in haar eentje vermaakt. Ze kan met haar 2,5 jaar alles zelf maken en weer uit elkaar maken maar er zit ook genoeg uitdaging voor haar in dat het niet zomaar lukt.

Eindeloos speelplezier

Zelf had ik even het idee dat de variatie niet genoeg zou zijn, maar daar heeft zij blijkbaar op dit moment nog helemaal geen last van. Af en toe dondert de boel weer uit elkaar en dan moet ze erg hard lachen en bouwt het weer opnieuw. Kortom ik ben enthousiast over deze set. En het leuke is dat door andere pakketten van SmartMax te kopen je de variatie makkelijk kan verhogen indien dit toch nodig is.

Lees ook: My First Totem van SmartMax

Geschreven door Liselot

Facebook Comments

«

»

16 COMMENTS
 • Anna

  2 jaar ago

  Lijkt me heel gaaf voor mijn dochter Julia!!

  Facebook: An Na

 • Manon W

  2 jaar ago

  Leuk, ik doe mee!

 • elisabeth maria martina

  2 jaar ago

  dat is nou krek iets voor kleinzoon quin

 • Els Wanders

  2 jaar ago

  Dit is echt iets voor mijn zoontje Niek van bijna 2. Hij is helemaal gek op tractors, “krakor” zegt hij wanneer hij een tractor ziet.

 • trotsema fati

  2 jaar ago

  Heel leuk voor mijn zoontje! Ik doe graag mee

 • Floor Verseveldt

  2 jaar ago

  Wat leuk! Dieren en alles op wielen is altijd geweldig. Dus dit zou mijn oudste zoon erg leuk vinden

 • Monica Kayadoe

  2 jaar ago

  Dat is echt iets voor onze Abel! Hij is dol op dieren en alles wat wielen heeft, en daarnaast ook heel onderzoekend. Dit zal hem erg prikkelen!

 • Ilona

  2 jaar ago

  Dat klinkt als superleuk speelgoed voor onze zoon. Hij is nu ruim 15 maanden. Duimen maar…

 • Nelleke

  2 jaar ago

  Leuk voor Dean! Goed voor de fijne motoriek en het ziet er heel stevig uit. Aangezien Dean nu nog een beetje in de in en uit de speelgoedbak gooi fase zit. Alles met wielen is favoriet en denk dat hij hier nog heel wat jaartjes mee kan spelen. Hij is vorige week 1 geworden

 • Nele

  2 jaar ago

  Dit zullen mijn kindjes heel erg leuk vinden, ze zijn gek van spelen met dieren.

 • Marian B

  2 jaar ago

  Mijn dochter van net 2 speelt regelmatig met de trekkers van haar broer, wat hij niet zo leuk vindt. Een eigen trekker met paarden (waar ze ook erg van houdt) zou dus een goede oplossing zijn! Leuk voor de december maand!

 • Goele H

  2 jaar ago

  Dat ziet er erg leuk uit voor mijn dochtertje van 3. Ik doe graag mee.

 • Oma Will

  2 jaar ago

  Wat een geweldig leuk stukje speelgoed voor mijn jongste kleindochter.
  Eerst in elkaar zetten en dan lekker mee spelen.
  Ik denk dat ik haar hier heel blij mee zou maken.
  Ik heb geen facebook, maar volg op bloglovin.
  Graag doe ik mee.

 • Alma

  2 jaar ago

  Te gek voor onze kids!

what do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

 • Pingback: Smart Games voor peuters: de Brain Train - MeerVanMir on november 7, 2018
 • Pingback: My First Totem Set van SmartMax, leuk voor de kleintjes - MeerVanMir on november 7, 2018
 • Instagram
  • Dit dus...
  • Geen protest op de Dam, want ik vind dat weer te ver gaan ten opzichte van alles wat we de afgelopen weken hebben doorgemaakt en richting de zorgverleners. Maar aandacht voor de strijd tegen racisme kan natuurlijk altijd. Op een stille manier in dit geval. #blackouttuesday #blacklivesmatter
  • Die voetjes ๐Ÿ˜
  • Borstvoeding! Het blijft iets bijzonders. Ik wil het weer minimaal een half jaar geven. Zo mooi dat dat kan. #normalizebreastfeeding #borstvoeding #moedermelk #vloeibaargoud #mamaslagroom #metmijntietinjefeed
  • Zusterliefde ๐Ÿ˜
  • Mijn rijkdom ๐Ÿ˜
  • Dit zijn mijn oudste boefjes. Vanavond komt er een artikel online over hun bekentenissen ๐Ÿ˜‚
  • Even een selfie in het zonnetje, want dat doe ik niet zo vaak. Ik maak liever fotoโ€™s van anderen. Vooral omdat ik bijna nooit een foto van mezelf echt leuk vind. @rvgpr vroeg mij wat over mijzelf te vertellen na hun eerste online paneldag met producten van @karchernl @zoedt_nl @dutchdeluxes @asmodeenl en Cobi. Ik vond het wel een leuk idee. Leren jullie ook gelijk wat meer over mij.
.
Ik ben dus Miriam en mama van vier heerlijke meiden. In het dagelijkse leven werk ik als juriste en blog ik op meervanmir.eu. Samen met manlief woon ik in de omgeving van Den Haag. Ik ben dol op gezelligheid met mijn familie en vriendinnen. Op mijn site vertel ik over alles wat ik als moeder van 4 tegenkom qua opvoeding en producten. Ik voer een Jan Steen huishouden, dus je zal geen picture perfect aantreffen. Wel gewoon eerlijkheid. Ik heb toch geen tijd voor Photoshop en filtertjes? Dus als je een kijkje in mijn hectische leventje wil, weet je waar je zijn moet.
.
Nu ben ik ook nieuwsgierig naar jullie leven, dus...

  Follow Me!

  %d bloggers liken dit:

  Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

  De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

  Sluiten

  Lees vorig bericht:
  Elly de zitzak en ook klimzak

  Terwijl ik dit schrijf dacht ik in eerste instantie op ...

  Sluiten