Als kind hield ik er al van, en als volwassenen stiekem nog steeds: Magneetjes. Blijft fascinerend hoe ze tot elkaar aangetrokken worden. Wij hebben kleine magneetjes die wij gebruiken om kaartjes op te hangen. Die zijn erg krachtig, en leuk om aan elkaar te rijgen. Echter met kleine kinderen moet je wel altijd erg scherp blijven of ze niet per ongeluk vallen en een van de kinderen daarna magnetisch wordt. Als voorzorg hebben we alle kaarten nu maar wat hoger gehangen aan ons whiteboard. Mijn dochter krijgt dus geen kans om hier mee te spelen. Als ik erover nadenk had ik eigenlijk helemaal geen speelgoed waar magneten in zitten. Daar is nu verandering in gekomen!

Ik heb namelijk van SmartMax my first tractor set mogen reviewen samen met mijn dochter. Mijn dochter werd meteen wild enthousiast toen ze de doos zag. Dat zegt nog niet zo heel erg veel, want nieuw speelgoed vindt ze altijd leuk. Nu ze een paar maanden geleden grote zus is geworden is ze bijzonder scherp geworden op nieuw speelgoed en dit meteen hebberig inpikken. Ook cadeautjes die overduidelijk voor haar broertje zijn (bijv. laarzen van maat 21) probeert ze alsnog zichzelf toe te eigenen. Ze was dan ook behoorlijk teleurgesteld toen die laarzen niet pasten…

https://meervanmir.eu/review-smartmax-my-first-tractor/

My First Tractor

De doos van SmartMax werd snel opengemaakt, en al gauw waren de 22 verschillende stukken te zien die je in elkaar kan klikken. Zelfs de paarden bestaan uit 2 delen (voor en achterkant) die je met behulp van een magneetstaaf tot een volledig paard kan omtoveren. Of zoals mijn dochter al gauw doorhad, tot een twee koppig paard, of een paard zonder hoofd. Er zijn vier magnetische staven die je aan elkaar kan verbinden, maar die je dus ook kan gebruiken om de tractor te maken of de paarden. Mijn dochter vond het erg leuk om de staven te verbinden aan elkaar en dan een stuk van de tractor daarmee voort te duwen. Vervolgens zette ze de boer op de tractor en riep ze enthousiast dat het een kinderwagen geworden was. Het speelgoed spreekt erg voor zich en is erg makkelijk in gebruik. Zonder zaken uit te leggen ging ze meteen aan de slag en heeft zich makkelijk bijna een uur in haar eentje vermaakt. Ze kan met haar 2,5 jaar alles zelf maken en weer uit elkaar maken maar er zit ook genoeg uitdaging voor haar in dat het niet zomaar lukt.

Lees ook: my first sound and senses

Eindeloos speelplezier

Zelf had ik even het idee dat de variatie niet genoeg zou zijn, maar daar heeft zij blijkbaar op dit moment nog helemaal geen last van. Af en toe dondert de boel weer uit elkaar en dan moet ze erg hard lachen en bouwt het weer opnieuw. Kortom ik ben enthousiast over deze set. En het leuke is dat door andere pakketten van SmartMax te kopen je de variatie makkelijk kan verhogen indien dit toch nodig is.

Lees ook: My First Totem van SmartMax

Geschreven door Liselot