Het is zo ver. Mijn kinderen hebben de spelletjes ontdekt en beginnen er naar te vragen. Ik heb het zo lang als ik kon buiten de deur gehouden, maar nu moeten we er toch echt aan geloven. Ik probeerde het in eerste instantie nog af te doen met een simpel spelletje zoals Roblox. Gisteren kwam echter al het verzoek voor een Minecraft account. Nog heel even en de echte gameconsoles worden op het verlanglijstje gezet. Manlief en ik zijn al een beetje aan het oriënteren welke we dan het liefst willen aanschaffen. Ik vind het lastig kiezen, want heb er zelf weinig verstand van. Dus heb ik het de jeugd op TikTok gevraagd. Daar was het gros het met elkaar eens: een Nintendo Switch zou het leukste zijn voor mijn kinderen!

Nintendo Switch

Van mijn volgers op TikTok heb ik begrepen dat de Switch erg kindvriendelijk is. En het zou ook erg leuk zijn voor moeders. Ik weet nog niet in hoeverre ik dit als een verwijzing naar mijn computerskills, althans het ontbrekend daarvan, moet opvatten. Maar ze hebben wel gelijk. Ik heb vriendinnetjes die zelf graag spelen op hun Switch. Het spelletje Animal Crossing schijnt voor ons moeders erg leuk te zijn. Ik zelf ben altijd wel fan van puzzels- en breinspelletjes en die zijn er ook genoeg voor deze Nintendo. Ik heb, op advies van de jeugd, even geneusd bij nintendo eshop voor leuke downloads. En weet je wat ik zag? Het enige spelletjes wat ik ooit heb uit weten te spelen op de gameboy: Kirby!!! Je begrijpt natuurlijk wel dat dit deze sowieso zal worden aangeschaft als we een Switch in huis halen. Dan kan deze mama wellicht nog indruk maken met haar beperkte computerskills.

Leuk voor een verjaardag

Waar vroeger games erg prijzig waren, lijken deze nu best acceptabel qua kosten te zijn. Voor nog geen tien euro kan je al een spelletje kopen. Dat maakt het daardoor een stuk leuker om een console zoals een Nintendo Switch te hebben. Uiteraard is het ook mogelijk om uitbreidingen of accesoires aan te schaffen. Dat dit helemaal hip is, blijkt wel uit het feit dat ik steeds vaker gametegoed als cadeauwens op verlanglijstjes zie terugkomen. Ik vind het ook wel een leuke constructie voor kinderen om zo hun spelletjes bij elkaar te sparen. Het scheelt ook wel in onnodige (lees vooral ook onzinnige) cadeautjes krijgen en je weet altijd wel wat door te geven als iemand om je cadeauwens vraagt: een nintendo kaart 15. Wat dat betreft is de huidige wereld van consoles en computerspelletjes een stuk meer toegankelijk en wellicht ook meer kindvriendelijk geworden.