We blijven nog even in de bouwsferen. Ik weet niet hoe het met jou zit, maar ik vind het altijd erg leuk als mijn kinderen van niets een heel bouwwerk weten te maken. En stiekem speel ik er zelf ook wel eens mee. Als ze ‘s-avonds op bed liggen en ik zie wat ongebruikte blokjes liggen, dan ga ik ook bouwen. Ik maak dan een zo hoog mogelijke toren, balancerend op enkele blokjes. Een soort van evenwichtsoefening zeg maar. Eigenlijk willen we allemaal gewoon nog kind zijn. En al helemaal als er magneten in het spel zijn! Weet je hoe rustgevend deze zijn? Ik betrapte mezelf er op dat ik tijdens een gesprek voortdurend het van en aan elkaar klikte. Super leuk zijn die bouwschijfjes van Magna Tiles

Lees ook: Aviation van Twickto

Een nieuwe manier om te bouwen

Het echt anders dan je gewend bent. Niet omdat het leuke kleurtjes heeft of omdat ook dit weer de creativiteit van je kind stimuleert. Nee, het is gewoon heerlijk om mee te spelen en ook enigszins verslavend. Althans, ik kan er niet vanaf blijven als ik eenmaal stukjes in mijn handen heb. Ik heb het dus over de Magna-Qubix Set. Dit zijn stukjes magneten in allerlei vormen, kleuren en maten, die je allemaal op verschillende manieren aan elkaar kunt laten klikken. Het leuke aan deze magneetjes is namelijk, is dat ze alle kanten op werken. Er zijn dus geen tegenpolen wat je bij normale magneten wel hebt. En door de verschillende vormen kan je de meest uiteenlopende bouwwerken en creaties bedenken. Van een huisje tot een dier, alles is mogelijk. De kleinste kinderen beginnen meestal horizontaal, terwijl de wat oudere kinderen al snel de hoogte in gaan. Het bevordert dus ook nog eens het ruimtelijk inzicht! Allemaal mooie voordelen, maar het leukste is gewoon nog om er mee te spelen.

Winactie

De Magna Tiles zijn echt heel leuk om mee te spelen en bouwen. En je kan nu gewoon een set van maar liefst 32 onderdelen bij mij winnen! Om kans te maken op dit gave speelgoed, hoef je alleen maar te laten weten voor wie je het wil winnen. Meedoen kan tot en met 14 december. Succes.

Wil je meer sets van Magna Tiles bekijken? Klik dan hier.