Je hebt er misschien al eens van gehoord, maar misschien heb je ook geen flauw idee wat het eigenlijk is. Als je de laatste interieurtrends volgt en goed op de hoogte bent van alles dat momenteel hip is in huis, dan heb je waarschijnlijk het hoogpolige vloerkleed wel al meer dan eens voorbij zien komen. De term is misschien bekend, maar misschien ook totaal niet. Toch zien we het hoogpolige vloerkleed vaak voorbij komen de laatste tijd, maar wat is dit precies voor een kleed, en is de trend iets dat aanhoudt? Als je hier benieuwd naar bent, lees dan snel verder!

Wat is een hoogpolig vloerkleed?

Om te beginnen is het misschien goed om te weten wat hoogpolige vloerkleden precies zijn. De naam van de kleden verraad het misschien al, maar een hoogpolig kleed is een kleed waarvan de polen een stuk hoger liggen dan bij andere kleden. Hierdoor zien de kleden er heerlijk zacht en mooi uit, en loop je er ook heerlijk over. Zeker als het koud is, bijvoorbeeld in de winter, loop met met je voeten heerlijk over dit zachte en tevens warme tapijt. Dit kleed is niet alleen in de winter comfortabel, maar ook in de andere seizoenen kan je echt genieten van dit tapijt!

Wat voor hoogpolige vloerkleden zijn er?

Nu je weet wat een hoogpolig vloerkleed precies is, is het misschien ook fijn om te weten in welke vormen, kleuren en maten deze kleden allemaal komen. Voor dit kleed heb je echt geluk als je iets wilt vinden dat in je interieur past, aangezien de hoogpolige kleden in allerlei verschillende kleuren, vormen en maten komen. Je kan bijvoorbeeld kiezen voor een kleed in een donkere kleur, bijvoorbeeld donkerblauw, en een ronde vorm. Als jouw stijl heel ergens anders ligt, kan je ook gaan voor een lichte kleur zoals beige en een rechthoekige vorm, alles kan!

Welke voordelen zijn er?

Je wilt natuurlijk wel weten welke voordelen een kleed zoals dit heeft, voordat je het kleed aanschaft. Een groot voordeel van de hoogpolige vloerkleden is natuurlijk dat de kleden heel warm én zacht zijn. Dit maakt dat ze ideaal zijn om op de lopen met blote voeten of sokken. Je kan hiernaast ook lekker op de grond zitten op dit kleed, omdat het een hele zachte ondergrond biedt. Hiernaast ziet dit kleed er ook nog eens mooi en strak uit, waardoor het ook goed staat in je interieur. Een ander goed voordeel is dat deze kleden erg tijdloos zijn, waardoor je er geen spijt van zult krijgen.

Bestel gemakkelijk!

Het is natuurlijk altijd een gedoe om grote dingen in je huis te krijgen, zo ook met tapijten en kleden. Omdat een kleed in een groot en lomp pakket komt, zorgt dit er voor dat het heel lastig is om een kleed van de winkel naar jouw huis te krijgen. Dit is de reden dat het veel makkelijker is om een tapijt of kleed online te bestellen, bijvoorbeeld bij flycarpets, zodat het zo bij jou thuis geleverd wordt!