We hebben weer een nieuw juweeltje ontdekt. Van uitgeverij Lannoo ontvingen we een immens boek om echt samen van te genieten. Ik verheugde mij er al op om het met de kleuter te gaan lezen en dan te mijmeren over haar toekomstplannen. Dit bleek iets te groot bedacht, maar het maakte het plezier er niet minder om. Dochterlief keek er naar uit om met mij het gehele boek te doorpluizen. Ik ging natuurlijk eerst even om mijn eigen gemak de inhoud bekijken. Maar eerst wat over de schrijfster natuurlijk.

De auteur Kristin Roskifte

“Samen op weg” is geschreven door Kristin Roskifte. Zij is een Noorse illustrator en auteur, vooral bekend om haar werk in kinderboeken. Ze heeft verschillende onderscheidingen ontvangen voor haar illustraties, waaronder prijzen voor haar boeken die zich richten op kinderen en jonge lezers. Haar werk wordt vaak gekenmerkt door levendige, kleurrijke illustraties en een unieke visuele stijl die zowel kinderen als volwassenen aanspreekt. Roskifte combineert vaak humor en speelsheid in haar afbeeldingen, waardoor haar boeken zowel onderhoudend als educatief zijn. Naast het illustreren van haar eigen boeken, heeft ze ook samengewerkt met andere auteurs en heeft ze bijgedragen aan diverse publicaties.

Samen op weg, een voorlees- en kijkboek over dromen en plannen maken en elkaar ontmoeten

Het boek Samen op Weg

“Samen op weg”, origineel bekend als “Alle sammen teller” is een boeiend en visueel rijk prentenboek dat een meeslepende ervaring biedt voor zowel kinderen als volwassenen. Dit boek, beschikbaar in verschillende talen, onderscheidt zich door zijn kleurrijke en gedetailleerde illustraties die een levendige wereld vol personages en hun verhalen presenteren. Het nodigt de lezer uit om mee te doen aan een soort van interactief zoek-en-vind spel. Elke bladzijde is gevuld met complexe afbeeldingen waar talrijke personen te vinden zijn, elk met hun eigen, onderling verbonden verhaal. Lezers worden aangemoedigd om deze personen te volgen over de pagina’s heen, terwijl hun verhalen zich ontvouwen. “Samen op weg” is meer dan alleen mooi om te bekijken. Het is een kans om te leren over getallen, diversiteit, en de rijke complexiteit van het leven en menselijke relaties. Het stimuleert fijne observatie en detailgerichtheid en opent deuren voor gesprekken over de diverse personages en hun levensverhalen.

Onze ervaring

Ons leesplezier was wat simpeler dan waarvoor het boek bedoeld is. De kleuter en ik waren vooral bezig met het bestuderen van de plaatjes. Zo moest ze hard lachen dat een persoon geen gezicht had. Dat hij omgedraaid was en je zijn achterhoofd op de tekening zag, vond ze nog vreemder. Daarnaast hadden we de grootste lol met het tellen van de poppetjes op de bladzijdes. Ik kwam er achter dat mijn meisje al best aardig tellen kan inmiddels. Het boek is verder werkelijk prachtig. De tekeningen laten behoorlijk veel voor de verbeelding over. Door samen te lezen leerde ik de creatieve ideeën van dochterlief nog meer kennen. Eigenlijk best bijzonder dus. Een aanrader als je een leuk nieuw boek wil om samen met je kinderen te ontdekken: “samen op weg”.

Deze winacties staan nog open op MeerVanMir:
https://meervanmir.eu/stratego-spel-jumbo/
https://meervanmir.eu/helpen-bij-huiswerk-rekenen-taal-basisschool/
https://meervanmir.eu/boek-het-menselijk-lichaam/


Samen op weg, een voorlees- en kijkboek over dromen en plannen maken en elkaar ontmoeten