Boeken boeken boeken! Wie houdt er nou niet van boeken? Ik ben er heilig van overtuigd, dat als kinderen op jonge leeftijd al veel leesvoer voorgeschoteld krijgen, ze het vanzelf steeds leuker zullen vinden. Je begint gewoon met de knisperboekjes, daarna de plaatjes en daarna de letters om af te sluiten met echte leesboeken. Wij zitten nu in de fase van Sofie Speurneus, maar ook Dick Bruna. Het mooiste is natuurlijk nog als de oudste haar zusjes voorleest. Dan smelt ik van binnen. Ik zal dan ook altijd boeken in huis blijven halen voor mijn meiden. En binnenkort is het alweer Kinderboekenweek. dus kunnen we helemaal onze lol op! Speciaal voor deze bijzondere week is er van Dick Bruna een nieuw kartonboek uitgebracht. Het heet het kasteel van de koning.

Het kasteel van de koning

Dit kartonboek is weer ideaal voor de wat kleine kindertjes. Het is van dik stug materiaal gemaakt en heeft leuke flapjes binnenin voor het verrassingselement. Deze zijn misschien wel iets gevoeliger voor afscheuren dan de eerdere boekjes die ik in huis haalde. Dat neemt de pret niet weg natuurlijk. Ga je mee terug in de tijd van kastelen en ridders?

De koning en de koningin wonen in een kasteel in het bos. Samen met de prins en de prinses, die graag verstoppertje spelen in de kasteeltuin. Het kasteel heeft ook een brug en een poort. Wie houden daar de wacht? Dat zijn de ridders! Weet jij wat een ridder draagt? Kijk achter de flapjes om nog meer over het leven op een kasteel te ontdekken.

De Kinderboekenweek 2020 staat in het teken van geschiedenis. Het kasteel van de koning is dan ook een perfecte fit met dit thema. Het is sowieso een leuk boekje om samen te lezen met je dreumes of peuter. Misschien prikkelt het het verlangen naar meer weten over de riddertijd. Is jouw kind de stoere ridder of de prins(es) in het kasteel? Of gewoon beiden? Je hoort het allemaal als je samen het kasteel van de koning leest.

Meer informatie over dit boek.