Wie is er nou niet dol op lezen? Dat is een vraag die ik eigenlijk wilde stellen, maar ik moest er eigenlijk gewoon om lachen. De vraag kan beter zijn wie er niet van houdt. Ik hoor namelijk om mij heen alleen maar dat de volwassenen er geen tijd meer voor hebben en dat de jeugd al helemaal niet ervoor te porren is. Bij die laatste merk je dat vooral ook aan hun spelling. Deze is vaak echt erbarmelijk.

De school doet haar uiterste best de kinderen te motiveren om toch gewoon af en toe een boek te pakken. Verplicht lezen is daarom een onderdeel van het onderwijs programma. Lezen is hier thuis gelukkig nooit echt een probleem geweest, maar af en toe wat anders dan Donald Duck zou zeker welkom zijn. De waanzinnige boomhut was al eerder een succes en nu mogen we “O jee mama is een fee” aan het rijtje toevoegen.

O jee, mama is een fee

De meeste dames kennen de boeken van Sophie Kinsella wel. Zij is bekend geworden met haar Shopaholic reeks. Geen literaire hoogstandjes, maar zeker vermakelijk. Wie houdt er nou immers niet van een liefdesverhaal? Deze schrijfster heeft nu dus ook kinderboeken op haar naam staan. Een serie daarvan is O jee, mama is een fee en volgens mijn oudste is het zeer leuk om te lezen. Ze had het binnen enkele uren al uit.

Het verhaal gaat over het meisje Ella met een wel heel bijzondere moeder. Haar mama is namelijk een fee. Handig zou je denken? Nou nee, want ze is niet heel erg goed met haar spreuken. Aldus mijn oudste. Ze had het over koeienvlaaien in de keuken, enorme rotzooi in huis en heel aparte sportdagen. Ella heeft ook nog een aartsvijand Cleo, die de boel soms wat extra op stelten gooit. Het was allemaal erg grappig schijnbaar, want ze heeft het in één ruk uitgelezen. Dat de letters wat groter waren hielp natuurlijk ook wel een beetje.

Het boek van Sophie Kinsella

O jee, mama is een fee is geschreven voor de leeftijd 7-9 jaar. Dit. verbaasde me wel gezien de grootte van de letters. In mijn beleving zijn die normaliter wat kleiner. De woorden die gebruikt worden passen wel weer bij de leeftijd. Het was prima te lezen en ze begreep nagenoeg alles. Het boek bevat drie verhalen, dus het kan ook in delen gelezen worden. Met de leuke plaatjes erbij was het helemaal leuk voor de dame. Ze was zelfs enigszins teleurgesteld dat ik nog niet de andere delen in huis heb én dat mijn telefoon niet ook een magische toverstaf is. Want immers zeg ik toch ook vaak genoeg dat ik krachten heb. Tja…

Deze boeken koop je ook gewoon bij Bol