Een paar uur in de auto rijden met jonge kinderen, hoe doe jij dat? Soms de gedachte alleen al, kan bij mij de moed al in mijn schoenen zinken. Andere keren heb ik gelukkig een selectief geheugen en komt de herinnering pas terug op bepaalde momenten tijdens de reis zelf. En er zijn momenten dat het een leuke rit was (als in; de kinderen (en/of ikzelf) hebben merendeels van de rit geslapen). 

De overwogen oplossingen

We hebben wel eens overwogen om een mobiel of tablet in te zetten. Alleen hebben deze stap nog niet durven nemen om eerlijk te zijn. Een beetje verveling kan ook nuttig zijn, toch? Dat gezegd hebbende, probeer ik meestal wel iets mee te nemen waar ze zich onderweg mee kunnen vermaken (en vergeet ook regelmatig iets mee te nemen). Deze tactiek kan leiden tot een extra stop(s) onderweg, discussies en zeker ook interessante gesprekken tussen de broertjes en/of met ons. Elk voordeel heeft zijn nadeel en andersom. 

Gelijk benieuwd naar Road Trip Bingo

Toen mij werd gevraagd of we het spelletje Road Trip Bingo wilden uitproberen, kwam de timing perfect uit. We waren van plan om naar Groningen te gaan, wat wel eens 3+ uur kan duren met files. Ideaal moment om te zien of dit de jongens (3 en 6) aansprak of niet. Dit zou wel een prima spel zijn om lekker in de auto te laten liggen.

Toen we eenmaal onderweg waren, heb ik de heren beide een bingo spelbord gegeven met de uitwis stift. Ze waren beide enthousiast naar buiten aan het speuren of ze een plaatje konden wegstrepen. Uitbundig werd iedere keer medegedeeld wanneer één gevonden was en aangekruist! Op een gegeven moment was de jongste meer geïnteresseerd met inkleuren en uitwissen van de strepen, wat de oudste meer zag als valsspelen. Ik mocht dus ook deelnemen en was ook alert wat er allemaal te zien is onderweg. Toch boeiend om eens anders de omgeving te bekijken. Op de snelweg zijn bepaalde plaatjes niet altijd makkelijk te spotten en bepaalde figuren zijn meer Amerikaans dan Nederlands. Daar waren de jongens creatief genoeg in om zelf een draai aan te maken. Er werd onderweg zelfs af en toe om een pauze gevraagd om even iets anders te kunnen doen. 

Een groot succes bij de jongens

We hebben ondertussen ook een autorit naar de Ardennen gehad en werd al voordat we de auto instapte gevraagd of we auto bingo gingen spelen. Dit doosje blijft fijn in de auto liggen bij ons!

Road Trip Bingo is voor max 3 spelers en bestaat uit 3 stevige bingo spelborden met 3 uitwis stiften (plus instructies). Op elk bord staan plaatjes afgebeeld van dingen, die je onderweg kan tegenkomen. Bijvoorbeeld een slagboom of een koe. Zie je het plaatje in het echt? Dan kras je het door. Wie als eerste de kaart vol heeft, heeft gewonnen. Mocht de uitwisstift door enthousiast aankruisen (of kleuren) op kleding komen, is dat er ook zo uitgewassen. Voor kinderen vanaf 5 (en een 3 jarige vermaakt zich er ook prima mee, is alleen niet bepaald een tegenstander) en voor volwassenen ook best leuk.

Road Trip Bingo is onder andere hier te koop

Geschreven door Petronella

Winactie

Heb jij ook wat vermaak nodig tijdens de (lange) autoritten? Roep dan heel hard Bingo en wie weet krijg jij het spel opgestuurd. Meedoen kan tot en met 25 januari. Succes!

Lees ook: kleurtjes en vermaak voor onderweg