Afgelopen zomer waren we met de kinderen op vakantie in Italië. En dan niet boven in. Nee, we hebben de lange weg afgelegd naar Toscane. Ik zag er stiekem eerst een beetje tegen op, want het is een behoorlijke rit met drie kleine kinderen. Gelukkig hebben ze zich redelijk voorbeeldig gedragen en durf ik de afstand best nog een keer aan. Het kan ook zoveel anders lopen. Van de week moest ik namelijk een rit van nog geen twee kilometer afleggen en de twee oudste dames hebben elkaar (en mij ook) in dat korte ritje het leven zuur gemaakt. De oorzaak en onderwerp van hun ruzie? Een zonnescherm! Beide dames waren er heilig van overtuigd dat het schermpje, dat ze op de grond vonden en al maanden niet naar omgekeken hadden, hun toebehoorde. Wat een drama over zo’n flutding en in zo’n kort ritje. Ik besefte me dat het misschien gewoon geluk is geweest dat ze de hele rit naar Italië zo schattig met elkaar waren. Daarom ga ik volgend jaar met bezigheden voor in de auto op weg.  De eerste vertel ik je vandaag.

In de auto met Tiger Tribe

Het merk Tiger Tribe heeft een reeks van producten, die ideaal zijn voor onderweg in de auto. Het komt namelijk in een hele handige verpakking. Het is een soort boekje met een bakje aan de ene kant en een blokje aan de andere kant. Links vind je de stiften en rechts een tekenboekje. Wat het zo fijn maakt voor onderweg is dat je eigenlijk gewoon alles bij elkaar hebt. Door het stiftenbakje heb je altijd je kleurtjes bij elkaar en het tekenboekje is met lijm vastgemaakt en waardoor de handen vrij zijn om mee te kleuren. Deze pakketjes komen in allerlei thema’s en uitdagingen.

Stained Glass Set

De meiden wilden vandaag de glas-in-lood variant wel eens proberen. Eerst was er wat discussie van de oudste over het niet willen delen (iets met dat haar zusje de stiften altijd laat uitdrogen), maar al snel merkte ze dat het toch gezelliger samen was. Ik was even bang dat er onenigheid zou kunnen komen over wie welke “raam” mocht inkleuren, maar ze kozen verschillend. Achteraf had het ook niet uitgemaakt, want de plaatjes komen vaker terug in het boekje. De kinderen vermaakten zich prima met het inkleuren, maar het mooiste vonden ze toch dat de tekeningen op de ramen geplakt mochten worden van mama en dat ze er toen nog prachtiger uit zagen. Misschien zijn hun creaties wel een goede vervanging van het zonnescherm in de auto. Het is in ieder geval een prima bezigheidstherapie voor onderweg.

Stained Glass Set

Voor meer leuke producten van het merk Tiger Tribe klik je hier.