Toen manlief en ik gingen samenwonen zijn we heel even op zoek gegaan naar een nieuwe woning. Nadat we ongeveer tien huizen bezichtigd hadden met onmogelijke huren, besloten we dat ik gewoon beter bij hem kon intrekken.  Dat was best een uitdaging, want hij woonde op 35m2 verdeeld over drie verdiepingen.  Je moet dan zeer selectief zijn met welke spulletjes je in en om je huis hebt. Voor ons betekende het helaas ook afscheid van de barbecue. Deze vond een nieuwe plek bij mijn zus thuis. Het was gewoonweg een te groot ding om in ons postzegeltuintje te hebben staan.  Wel erg jammer, want het betekende dat we aangewezen waren op die weg werp barbecues en deze zijn toch altijd minder sfeervol dan de normale variant.

Tegenwoordig zijn er leuke alternatieven voor als je geen grote tuin hebt om je grill op pootjes permanent in te laten staan. Je bent niet meer aangewezen op de kant en klare nu er super leuke in te klappen barbecues te verkrijgen zijn. Neem bijvoorbeeld de Kamoto van Primus. Dit is een handige Openfire Pit BBQ, zoals het chique genoemd wordt. Kort gezegd komt het er op neer, dat het een heerlijk compact ding is, wat je overal mee naar toe kan komen en wat van dusdanig materiaal gemaakt is dat je het ook overal op kan zetten. En dat laatste is wat het mij betreft het helemaal afmaakte.

Lees ook: briketten of houtskool?

Zodra de eerste zonnestralen doorkomen ervaar je de geur van gegrilde worstjes uit de omliggende tuinen. Het is het eerste teken van de naderende zomer. (Alhoewel ik ook al een paar keer een winterbarbecue heb meegemaakt en ik kan je zeggen dat dat ook zeker een aanrader is.) Het zijn voor mij niet de stukken vlees en groentespiesjes, dat het barbecueën zo aantrekkelijk maakt. Meestal ben ik al vol gegeten met brood en sausjes voor het eerste vleesje klaar is. Het is voor mij de gezelligheid met elkaar waardoor ik elke keer weer de grill tevoorschijn haal. En nu helemaal met de Kamoto van Primus.  Deze BBQ is namelijk een stuk sneller op grill temperatuur dan de grotere versies en ligt mijn saté’tje ook eerder op mijn bord. Maar wat ik nou echt zo leuk vind aan de Kamoto is dat ik deze gewoon op tafel kan neerzetten. Als het eetfestijn dan over is, kan je nog even nagenieten met een gezellig kampvuurtje. En de volgende dag klap je het apparaat gewoon weer in en berg je het op.  

Mocht je dus een tuin in postzegelformaat of een klein balkonnetje hebben, of je bent groot fan van kamperen, dan kan ik je de Kamoto van Primus van harte aanbevelen. Ook zeker leuk om voor een kampvuurtje te gebruiken tijdens de koude wintermaanden. Heerlijk romantisch, toch?

Lees ook: Primus en Pippi Langkous is een sterke combinatie