TOP
leeftijd 2 tot 4 jaar

“Het flamingo evenwichtsspel van Janod”

Sinterklaas is in het land. Waarbij we dit vorig jaar nog negeerden (onze dochter was toen 1,5 jaar) hebben we het idee dat we het dit jaar niet zomaar aan ons voorbij kunnen laten gaan. Vorige week leek het mij een goed idee om het concept sinterklaas maar eens uit te leggen en wat fotootjes te laten zien van de goedheiligman en zijn vriendjes (die ik maar Pieten ben gaan noemen ondanks dat ik me ver van alle discussies wil houden over dit onderwerp). Ze keek met grote ogen naar mijn telefoon en wilde in eerste instantie meer foto’s zien. Na een tijdje keek ze mij met een enorm serieus gezicht aan en zei ze “beetje spannend!”.  Ondanks dat ik uitlegde dat sinterklaas heel lief was, erg van kinderen houdt en cadeautjes (waar ze toch echt dol op is) uitdeelt was het duidelijk dat het even klaar was met plaatjes kijken. Klaas slapen gaf ze aan. Waarbij het de bedoeling was dat ik mijn telefoon weglegde. Ze wilde namelijk het evenwichtsspel proberen.

https://meervanmir.eu/review-het-flamingo-evenwichtsspel-van-janod

Iets voor in de schoen?

Een paar keer die week vroeg ze ineens om klaas kijken, waarbij ze met steeds meer interesse naar de beste man ging kijken. Wellicht dat het cadeautjes stuk toch was blijven hangen… De intocht op TV hebben we toch nog even genegeerd maar de dag daarna leek het me wel erg leuk om iets in haar schoen te doen. Na dit weer uitgelegd te hebben kwam ze ineens met extra schoenen aanzetten. Voor Oscar! riep ze enthousiast. Oh ja, haar broertje van 3 maanden kan natuurlijk ook niet vergeten worden door Sinterklaas. Die avond hebben we 4 schoenen (het concept dat er maar 1 nodig was per persoon landde niet helemaal) bij de verwarming gezet en een liedje gezongen. Ze was erg onder de indruk van de wortel die we in haar schoen achterlieten voor Sinterklaas zijn paard. Ook het concept dat hij dan in de nacht langskomt om iets in haar schoen te doen vond ze erg interessant. Voor de zekerheid pakte ze nog een schoen om deze midden in de gang te zetten. Je weet maar nooit of zo’n bejaarde man niet schoenen bij de verwarming over het hoofd ziet. We hebben voor onze eigen veiligheid toch maar uitgelegd dat Sinterklaas alleen maar naar verwarming en schoorstenen kijkt en anders in de war raakt. Dat begreep ze wel. En zo stonden er 4 schoenen voor de verwarming.

https://meervanmir.eu/review-het-flamingo-evenwichtsspel-van-janod

Het flamingo evenwichtsspel is het perfecte spelletje voor een peuter

Nu alleen nog iets voor in de schoen. Het leek ons leuk om te starten met een cadeautje voor haar en haar broertje samen. Wij houden enorme van hout en hadden in het verleden al hele mooie blokken van Janod waar onze dochter met veel plezier mee speelt. Ook hadden we erg veel van spelletjes, dus kunnen we onze dochter niet vroeg genoeg trainen om hier ook aan mee te doen. Janod heeft een balancing game van hout, een evenwichtsspel, dus dat kon niet anders dan een goed cadeau zijn!Het bestaat uit een flamingo waar je op zijn vleugels een kuikentje om de beurt neerzet totdat de flamingo uit omvalt. Onze dochter was meteen enthousiast. De flamingo moet je ook in elkaar zetten en dat was al een leuke puzzel waar zeer enthousiast over werd. Het concept van de kuikentjes op de vleugels had ze ook snel door. Waarbij elke keer als de flamingo omvalt ze ook meteen heel dramatisch alles weer uit elkaar zet om het vervolgens weer als puzzel in elkaar te zetten. De doos zegt dat het flamingo evenwichtsspel eigenlijk voor kinderen vanaf 3 is. Wellicht dat dit voor het evenwicht element het geval is. Echter mijn dochter heeft dus met haar 2,5 zich ook enorm ermee vermaakt. En dan kunnen wij alvast starten met haar klaar te stomen voor spelletjes… Dank je Sinterklaasje 🙂

Geschreven door Liselot

«

»

23 COMMENTS
 • Emmy

  2 jaar ago

  Waauw, wat een mooi setje, ik hou zelf enorm van houten speelgoed en janod, dat is super duurzaam! We doen dus graag mee!

 • Simone

  2 jaar ago

  Wat leuk! Ik doe graag mee! Leuk en leerzaam. Hopelijk veel en lang speelplezier!

 • Claudia Diependaal

  2 jaar ago

  Hoi hoi,

  Wat is deze cute! Zoveel leuker dan de toren van Pizza! Ik doe dan ook met veel plezier mee voor de kleinkinderen!

  Groetjes Claudia!

 • Manon W

  2 jaar ago

  Deze zou ik gebruiken om mijn nichtje heel blij mee te maken!

 • Anna

  2 jaar ago

  Super leuk! Ik doe heel graag mee

  facebook: An Na

 • Anna

  2 jaar ago

  Ik doe heel graag mee voor mijn dochter Julia

  Facebook: An Na

 • Anna

  2 jaar ago

  Ik doe heel graag mee voor mijn dochter Julia!

  Facebook: An Na

 • Oma Will

  2 jaar ago

  Wat is dat een leuk spelletje.
  Daar doe ik graag aan mee voor mijn jongste kleindochter van 4 jaar.
  Ik heb geen facebook, maar volg op Bloglovin.

 • Annabel

  2 jaar ago

  Super fleurig! Uitdagend en aantrekkelijk om mee te spelen. Waag graag een kansje voor Liselotte.

 • Djotie

  2 jaar ago

  Wat een uitdagend speelgoed. Ik doe graag mee.

 • elisabeth maria martina

  2 jaar ago

  daar zou oma lies kleinzoon quinn graag mee verrassen
  die zal vast nog wel onder de kerstboom passen

 • Marian B

  2 jaar ago

  Houten speelgoed dat heeft gewoon wat. Dit is wel heel leuk en schattig, ik ben nu al fan! Mijn dochtertje van net twee zal hier veel plezier aan gaan beleven want het ziet er geweldig uit en is ook zeker uitdagend.

 • Linda Raaijmakers

  2 jaar ago

  Dit zou mijn zus geweldig vinden voor Tess dus ik maak graag kans 😀

 • Nele

  2 jaar ago

  Ik doe graag mee voor mijn kindjes, die gaan daar veel plezier aan beleven.

 • Jeanine

  2 jaar ago

  Wat een leuk spel, daar willen we graag mee spelen!

 • Iris Bakker

  2 jaar ago

  Wat ziet die er lief uit zeg, ik waag graag een kansje

 • G.T.

  2 jaar ago

  Leuk! Ik hou van houten spelletjes <3

 • Femke Dekker

  2 jaar ago

  Heel erg leuk … wij zijn dol op houten speelgoed en doen heel graag mee met deze actie!

 • Jolanda

  2 jaar ago

  Heel leuk spel, ziet er lief uit. Mijn neefje van 3 zal zich hier vast goed mee kunnen vermaken.

 • Goele H

  2 jaar ago

  Ik doe zeker graag mee. We zijn dol op houten speelgoed en die flamingo ziet er ook nog eens kei leuk uit!

 • Nadine

  2 jaar ago

  Leuke actie! Ik doe zeker mee!

what do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

 • Pingback: Vier redenen waarom speeleten ideaal speelgoed is - MeerVanMir on november 24, 2018
 • Pingback: Janod Atelier, dierenmasker kraskaarten en vingerpoppetjes - MeerVanMir on november 24, 2018
 • %d bloggers liken dit:

  Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

  De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

  Sluiten

  Read previous post:
  De RC Docer Racer van Little Tikes

  Als kind heb ik ontzettend veel met mijn jongere broertje ...

  Close