Ik beschouw mezelf wel als een vrolijk en gezellig persoontje. Ik houd van kletsen en vind het heerlijk om mensen om me heen te hebben. Meestal dan. ‘s-Morgens ben ik namelijk niet te genieten. Het eerste half uur na de wekker kan je mij maar beter negeren, want als je ook maar iets verkeerds zegt snauw ik je compleet af. Dat is nog niet eens het ergste. Mijn ochtendhumeur verlengt zich dan naar de hele ochtend en verspreid zich soms nog wel eens naar de personen in mijn buurt. Heel gevaarlijk dus om samen met mij te ontwaken. Helaas is deze eigenschap eveneens aanwezig bij mijn dochters. Ook zij zijn het eerste half uur niet aanspreekbaar. Als ze uit zich zelf wakker zijn geworden is er niets aan de hand. Maar als ze door één van ons wakker zijn gemaakt dan is het even doorbijten voor ze. Het is eigenlijk beter ze dan nog even te laten liggen zodat ze rustig kunnen ontwaken en het ergste humeur kunnen laten wegzakken. Maar om daar nou een half uur eerder voor op te staan…….

De BigBen wekker

Gelukkig bestaat er zoiets als een wekker. Ik vond het dan ook tijd worden dat de kleuter zelf zou opstaan en haar ochtendritueel zou starten. Maar ik wilde haar ook niet gelijk confronteren met dat ellendige bekende wekkergeluid. Als ik er alleen al aan denk, word ik op slag chagrijnig. Er moest dus een kindvriendelijke wekker op haar kamertje komen. Eentje waardoor ze niet gelijk in standje “ik wil niet” zou schieten, maar wel waardoor ze wakker zou worden. Bij Bigben Interactive vond ik uiteindelijk de ideale wekker voor de kinderkamer, My Stella. Het is namelijk wel heel uniek:

  • Het lijkt alsof de wekker ogen en een glimlach heeft.
  • Je kan twee verschillende wekkertijden tegelijk instellen. Ideaal voor als je bijvoorbeeld er een half uurtje snooztijd tussen wil laten zitten.
  • Het is ook een projector. Aan de bovenkant van de wekker zit een glasplaatje waar je één van de drie schijfjes onder kunt leggen. Druk op het lampknopje en de meest prachtige projecties verschijnen op het plafond afgewisseld in de kleuren blauw, groen en rood. Bij onze kleuter zijn de dieren de favoriet. Zelf zou ik het liefst onder de sterrenprojectie in slaap willen vallen.
  • Natuurlijk kan je ook met het geluid van zoete melodietjes in slaap vallen. Je kan zelf instellen hoe lang het deuntje moet voortduren en het zelf uitschakelt.
  • Maar het allermooiste is nog wel, dat je een boodschap kan inspreken waarmee je ‘s-ochtends wakker gemaakt kan worden. Zo kan onze kleuter gewoon elke morgen ontwaken met mijn stem. “Goedemorgen lieverd, tijd om op te staan” klinkt zoveel beter dan dat normale irritante wekkergeluid. Het scheelt ook een hoop ochtendhumeur.

De kleuter is dus erg blij met haar My Stella. Het enige minpuntje van de wekker is dat het op batterijen loopt en je dus afhankelijk daarvan bent. Geef mij maar een ouderwetse stekker! Maar ach, zo kan je het wel altijd en overal gebruiken. Naast de roze Stella is de wekker overigens ook verkrijgbaar als Teddy in het blauw en Ozzy in het mintgroen.

Lees ook: Bigben Lumin’us speakers verlichten de kinderkamers