Het ziet er naar uit dat we als ouder voorlopig nog thuis onderwijs zullen geven aan de kinderen. Ik begrijp met vier koters heel goed dat dat best wel eens een opgave kan zijn. In ieder geval wordt ons uithoudingsvermogen, ons geduld en onze intelligentie soms goed op de proef gesteld. Ik vermoed dat de gemiddelde schermtijd in ieder gezin behoorlijk gestegen is. Om er toch wat bijzonders van te maken, en te voorkomen dat kinderen eindeloos naar dezelfde YouTube afleveringen of series kijken, had ik een leuk idee. Althans, mijn moeder deed het vroeger met ons en ik heb het gewoon overgenomen. Wie speelt er nog meer bioscoopje thuis?

Net zoals in het echt

Het begint natuurlijk met de juiste voorbereiding. Bij ons betekende dat ik al dagen van tevoren ze lekker maakte met het idee van een bioscoopfilm thuis. Ik had ook al de film uitgekozen, namelijk Frozen 2. Of ze het wilden of niet, die zouden we zien. Ik was er zelf ook nieuwsgierig naar namelijk. Gelukkig deelden ze mijn enthousiasme voor deze Disney topper. Wat de kinderen ook met mij delen is de must van popcorn als we in de bioscoop zitten. Een film op het witte doek hoort gewoon samen te gaan met gepofte mais. Dus hebben we dit thuis ook klaar gemaakt. Dat het hele bioscoop concept een feestje voor ze was, bleek wel uit het feit dat in de ochtend alle stoelen al klaar gezet waren en er bordjes en bekers met rietjes bij stonden. De plaatsen waren al toebedeeld. Nu moesten alleen de kaartjes voor de film zelf nog gemaakt worden. Het was bijna zonde om die door te scheuren. Gezellig bij elkaar, onder het genot van een knabbeltje en een drankje, hebben wij toen net zoals in de bioscoop genoten van een filmpremière. De kinderen vragen nu alweer naar de volgende keer.

Genoeg filmaanbod

Eigenlijk hadden wij al wat langer een abonnement op Disney+, maar nu kwam dit wel heel handig uit. Er zijn namelijk nog heel veel films en series van Disney, die wij nog niet gezien hebben. Dat terwijl ik echt dacht helemaal bij te zijn! In theorie zouden wij nu elke dag een nieuwe film op kunnen zetten. Doen we uiteraard niet, want daar krijgen we vierkante oogjes van ;-). Maar zo nu en dan even wegzwijmelen bij een Disneyklassieker is niets mis mee. Naast Frozen 2 hebben wij bijvoorbeeld de eerste delen van Ice Age gezien. Het vierde, en tevens laatste deel, staat op de planning voor een nieuw bioscoopmiddagje. Als de kids op bed liggen ga ik meestal los op één van mijn guilty pleasures, namelijk de Marvel collectie. Alleen al vanwege Thor uiteraard. En ik kijk soms ook de kinderfilms nogmaals, maar dan in originele vertaling. Kortom, nog steeds erg happy met ons Disney+ abbonnement

Nu gratis Disney+

Twijfel je nog een beetje of dit abonnement bij jou past of de prijs waard is? En heb je de gratis november maand gemist? Geen zorgen! Je kan nog steeds het kanaal gratis proberen voor een week. Het enige risico dat je loopt is, dat je het daarna nooit meer kwijt wil. Dat overkwam ons namelijk ook. Lijkt het je wat om komende week Disney+ te proberen? Sluit dan hier je gratis proefperiode af en geniet gelijk van de leukste en nieuwste films van Disney, Pixar, Marvel, Stars Wars én National Geographic.

Voor meer filmsuggesties klik je hier.