Iedereen kent ze wel: Pokemon, afgeleid van de Engelse term “Pocket Monsters”, wezens met verschillende soorten krachten en eigenschappen die trainers vangen en trainen om tegen elkaar te laten vechten. Maar weet je ook waar het vandaan komt? Het begon ooit in Japan als een videogame. Pokémon is gemaakt door Satoshi Tajiri en Ken Sugimori en werd voor het eerst uitgebracht door Nintendo, Game Freak en Creatures in 1996. Inmiddels is het zoveel meer dan een videogame. Het is namelijk ook bekend om de televisieserie, films, kaartspellen en vele andere diverse merchandise. Pokémon. Het is uitgegroeid tot een van de meest herkenbare en geliefde franchises ter wereld. Maar waar dankt zij haar populariteit eigenlijk aan?

Waarom is Pokémon zo geliefd?

Pokémon heeft eigenlijk haar enorme populariteit te danken aan een combinatie van verschillende factoren:

  1. Universele aantrekkingskracht: het spreekt mensen van alle leeftijden aan, van kinderen tot volwassenen. Het concept van het vangen en trainen van schattige wezens met unieke krachten en persoonlijkheden is universeel aantrekkelijk.
  2. Diversiteit aan media: het is niet beperkt tot slechts één vorm van entertainment. Het omvat videogames, een lange en succesvolle televisieserie, films, kaartspellen, speelgoed en merchandise. Hierdoor kunnen fans zich op verschillende manieren in de wereld van Pokémon onderdompelen.
  3. Samenwerking en sociale aspecten: het bevordert sociaal contact en samenwerking tussen spelers. In de videogames moedigt het ruilen en vechten met andere spelers aan om Pokémon te versterken aan. Ook worden evenementen en toernooien georganiseerd.
  4. Onderliggende boodschappen: Pokémon promoot waarden zoals vriendschap, teamwork, doorzettingsvermogen en het streven naar je doelen. Dit maakt het zowel educatief als vermakelijk voor jongere generaties.
  5. Voortdurende vernieuwing: het concept blijft evolueren en innoveren met nieuwe generaties Pokémon, regio’s om te verkennen, en gameplay-elementen in de videogames. Dit houdt de interesse van zowel nieuwe als bestaande fans levendig.
  6. Wereldwijde gemeenschap: Pokémon heeft een actieve en toegewijde wereldwijde fanbase, wat resulteert in talloze fan-evenementen, online discussiegroepen en sociale media-gemeenschappen waar fans hun passie voor de franchise kunnen delen.
  7. Merchandise en verzamelobjecten: Pokémon heeft een breed scala aan merchandise, waaronder knuffels, kleding, kaartspellen en verzamelobjecten, wat de franchise nog meer integreert in het dagelijks leven van fans.

Zelf Pokémon stap voor stap leren tekenen

Ik heb natuurlijk al vaker merchandise van Pokémon laten zien op mijn website. Dit keer is het een iets meer actief item wat ik graag met je wil delen. Je kan namelijk nu zelf Pokémons leren tekenen met hulp van het nieuwe boek van Uitgeverij Deltas “Pokémon stap voor stap leren tekenen”.

Als jij graag Pokémon wil leren tekenen, dan is dit officiële Pokémon-tekenboek precies wat je nodig hebt. Stap voor stap wordt haarfijn uitgelegd hoe je meer dan 40 van de populairste Pokémon kan tekenen, van Pikachu en Squirtle tot Togepi en Piplup . Dus pak snel je potlood en ga meteen aan de slag! Het perfecte cadeau voor elke Pokémon-fan! Luxueuze paperback uitgave.

De titel spreekt voor zich. Met dit leuke boekje kan je dus zelf Pokémon leren tekenen. Maar liefst 40 van die wezentjes zijn in vier tekenstappen afgebeeld om na te maken. Van Pikachu (uiteraard) tot Lucario. Je leert ze allemaal. Per stap is ook uitgelegd wat je moet doen. Niet alleen in beeld, maar ook in woorden. Verder is het een zeer kleurrijk boekje, wat het voor de jongere tekenaars nog aantrekkelijker maakt. Het is een perfect cadeautje voor de feestdagen en gegarandeerd vermakelijk voor iedere Pokémon fan.

Deze winacties staan nog open op MeerVanMir:
https://meervanmir.eu/stratego-spel-jumbo/
https://meervanmir.eu/helpen-bij-huiswerk-rekenen-taal-basisschool/
https://meervanmir.eu/boek-het-menselijk-lichaam/