We zitten alweer bijna in de laatste week van de Lockdown. En eigenlijk valt het toch wel mee? Na de kerstvakantie lijkt het voorbij gevlogen. Het is alleen nu de combinatie met het werkende leven, dat even veel vraagt. Vooral qua planning! En om ze nou urenlang naar het scherm te laten turen, heeft ook niet mijn voorkeur. Vooral omdat ze dan nog wel eens eindeloos naar dezelfde (stomme) series willen kijken. Als er dan schermtijd verlangd wordt, kan het beter nog iets zijn waar je normaal gesproken de deur voor uit gaat. Toch?

Theatervoorstellingen vanaf je eigen bank

Er is sinds kort een super gaaf (althans, dat vind ik) nieuw platform gelanceerd. Bij Podiumkids Thuis kan je de leukste kindervoorstellingen vinden. Echte voorstelling, die voor de Corona in de schouwburg en dergelijke gepresenteerd werden. Denk bijvoorbeeld aan de laatste show van Buurman & Buurman! Maar ook voorstellingen van Theater Artemis. Je kunt kiezen uit diverse theater-, muziek- en dansvoorstellingen in de leeftijd 2 tot en met 12 jaar. En de kosten zijn bij verre niet wat je er normaal voor zou betalen. Het bekijken van een voorstelling kost namelijk slechts €2,99. Niet per persoon, want het is aan jou hoeveel kids je op de bank wil hebben.

Genoeg kindervoorstellingen om uit te kiezen

Er is voor elke leertijd wel iets te zien, dus je gaat sowieso wel slagen. Ook is het een leuke, niet dure, manier om überhaupt voor het eerst een theatershow te zien met de kleintjes. Even kijken of ze zolang stil kunnen zitten zodat, wanneer het echte werk weer begint, je weet dat je gekochte kaartjes geen verspilling zijn. Ideaal toch?

De kindervoorstellingen die nu online te zien zijn: Niet Wiet, wel Nel van Hoge Fronten, Jazz duzz en Eet je bord leeg van De Toneelmakerij, Zo plat als de wereld en Falling Dreams van Het Filiaal, Buurman in de bieb en Buurman op vakantie van Plan -d, De man die alles weet en Oorlog van Theater Artemis, Drie van BonteHond en Maas theater en dans, Gezocht: konijn en Juffenballet van Maas theater en dans, Joris & de Drakentemmers van Het Laagland, Vreemde eend van Sally Dansgezelschap Maastricht en Het Laagland, Beet en Hotel Perdu van Het Houten Huis, Zoek, Mariken, Mismuis en Hou van die hond van Kwatta, De wereld & Ko van STIP Theaterproducties en De gebroeders Leeuwenhart van HNTjong.