Er is niets zo leuk als naar het theater gaan met je kinderen. Het is zo bijzonder om hun ogen groot van bewondering van alles te zien. Een voorstelling laat echt een diepe indruk achter en meestal hebben ze het er nog heel lang over. Als het dus enigszins kan probeer ik zo nu en dan dus ook met de meisjes naar het theater te gaan. Het is gewoon altijd zo gezellig. En vooral als het een voorstelling is van onze favoriete buurtjes Pat en Mat, oftewel Buurman en Buurman.

Buurman en Buurman in het theater

Toen onze oudste nog geen drie was, hebben we onze allereerste theatervoorstelling van deze mannen mogen aanschouwen. Sindsdien zijn de heren niet meer uit ons leven weg te denken. Onze tweede dame lijkt zelfs nog groter fan te zijn dan haar zus. Toen ik net bevallen was van onze (nu nog) jongste, is manlief met de meisjes naar de tweede voorstelling van de buurmannen gegaan. Deze was met een huis, dat kon kantelen. Als ik manlief moet geloven was het een waar spektakel. (Hij heeft het er nog steeds over ;-)). En inmiddels is er alweer gewoon een nieuwe voorstelling. De vijfde!!! Sinds vorige week staan de buurmannen weer op de planken met hun nieuwe avontuur. Ze gaan kamperen!

Buurman en Buurman gaan kamperen

Als je bedenkt wat er allemaal verkeerd kan gaan met een tent opzetten, dan weet je al op voorhand dat het bij de buurmannen helemaal fout zal gaan. Maar niet alleen de tent lijkt een probleem, ook de caravan is een vraag om ellende. Althans, dat is zo als buurman en buurman ermee aan de slag moeten. Toch weten ze op verrassende manieren dingen fout uit te voeren, wat toch groot gelach onder het publiek leidt. En dat er veel gelachen zal worden tijdens de voorstelling, kan ik je garanderen. Net zoals dat er veel kinderen luid enthousiast meedoen en aanwijzingen geven aan de heren op het toneel. Het enige moment dat het om ons heen wat stiller was, was toen de beer verscheen. Dit was voor veel kinderen toch wel een beetje spannend. Gelukkig heeft de voorstelling an sich een diepere indruk achter gelaten. Het is zeker aan te raden vanaf drie jaar. Tickets voor Buurman en Buurman gaan kamperen zijn onder andere hier te koop.