Het is altijd leuk om nieuwe spelletjes te ontdekken en ik ben dankbaar dat ik door mijn website ook elke keer weer ze mag proberen. Ik vind het ook gezellig om met de meiden te doen. Vaak krijg ik er maar eentje enthousiast, maar als we eenmaal begonnen zijn aan een spel sluit de ander ook vaak aan. Ik snap dat wel, want we hebben meestal de grootste lol als we een spelletje spelen. Dan wil je toch gewoon graag meedoen? Zo geschiedde het ook tijdens een rondje met Pick-Up Pete. Voor we het wisten waren we met vier spelers.

Het bordspel Pick-Up Pete

Wie had ooit gedacht dat zoiets simpels als Pick-Up Pete zo leuk kan zijn? Ik vraag me wel eens af hoe de bedenkers op zo’n spel komen. Zien ze dan bijvoorbeeld iemand met de grootste moeite zijn auto volladen met stoelen en denken ze dan “hé, dat is nou een leuk idee voor een spelletje”? Ik wou dat ik dat soort ingevingen had. In ieder geval, het is dus het concept van Pick-Up Pete geworden. Men neme een rondrijdend autootje en vier verschillende kleuren stoeltjes. Zodra de pick-up bij je is, moet je jouw stoeltje inladen op de achterkant. Dit gaat zo door tot al je stoeltjes op zijn. Maar als ze er af vallen, dan ben je af. Simpel toch? De regels ja! De praktijk is soms wat lastiger.

Pick-Up Pete

Pick-Up Pete lijkt niet heel hard te rijden, maar als de truck redelijk volgeladen is en je nog snel een stoel erbij moet plaatsen, kan het soms best alles laten doen vallen. Vooral als de stoeltjes ervoor steeds tactischer en dus ook moeilijk geplaatst worden. Dan kan je misschien net wat tijd of rust te kort komen.

Voor iedereen leuk

Ik heb Pick-Up Pete nu meerdere malen met de kleuter gespeeld en zij weet het mij steeds lastiger te maken. Misschien omdat ze stiekem ook oefent, want ik zag dat ze laatst alle vier de kleuren stoeltjes wist op te bouwen. Met engelengeduld zocht ze de juiste plekjes uit. Dit kan natuurlijk vervolgens weer tegen je gebruikt worden, want ik moest soms echt nadenken waar ik een stoeltje kon plaatsen. En lachen dat ze deed als alles door mij omviel. Al met al dus een leuk spelletje om zo samen te doen.

Pick-Up Pete is wat mij betreft geschikt vanaf drie jaar. Meer informatie over dit product.

Pick-Up Pete