Weet je wat ik nou zo grappig vind? Dat er naast al het nieuwe speelgoed, dat er uit komt, ook nog een hoop is dat óf weer terug komt of nooit is weggeweest. Denk maar bijvoorbeeld aan Barbie. Deze slanke dame was in mijn moeders jeugd al de pop om mee te spelen en na al die jaren is ze bijna niet meer weg te denken uit het leven van welk klein meisje dan ook. Haar naam is in ieder geval wereldberoemd genoeg! Een voorbeeld van speelgoed dat in mijn tijd favoriet was en na héél veel jaren terug van weg is geweest, zijn de trollen. Heel fijn voor mijn moeder, want zo kon mijn oude trollencollectie van zolder worden gehaald en nu spelen de kleinkinderen er mee. Een ander jeugdsentiment stuk speelgoed voor mij zijn de “My Little Pony’s“. Als kind had ik er twee. Eentje was heel bijzonder, want het gaf licht in het donker. Wel was het groene haar niet zo zacht als die van mijn andere Pony en ik weet nog hoe teleurstellend ik dat vond. Helaas heb ik mijn Pony’s niet meer, dus moeten mijn meiden het met doen met de nieuwere.

Twilight Sparkle en Spike

Terwijl ik dit schrijf zijn de meiden zoet samen met de My Little Pony’s aan het spelen. Sanne noemt de diertjes steevast Winnie Pony’s en Veerle heeft het over de Bony Pony’s (beetje typische naam). Van de Sint hebben ze het kasteel gekregen en daar wordt nu druk vadertje en moedertje in gespeeld. Twilight speelt de hoofdrol in hun avonturen, net zoals in de televisie serie. Deze dame hebben we in drie verschillende formaten in huis, dus dan is het makkelijk vadertje en moedertje ermee te spelen. Er is er echter eentje duidelijk hun favoriete Twilight. Met deze spelen ze het liefst (of maken ze ruzie om).

Het liefst spelen ze met Twilight Sparkle, die samen met haar vriendje Spike de Draak in een doos zat. Deze 18 centimeter grote pony kan namelijk zingen! Als je op haar cutiemark (het symbooltje op haar achterwerk) drukt zingt ze een kort vrolijk melodietje. Als je kind net zoals de mijne er voortdurend op drukt, word je uiteraard wel gillend gek ervan, maar zo af en toe is het prima te behappen. Wat wel echt bijzonder is, is dat als je Spike tijdens het zangspel van Twilight hem bij haar hoofd houdt, hij met haar meezingt. Dat maakt deze My Little Pony uniek ten opzichte van de anderen hier in huis. Verder heeft ze uiteraard prachtige haren zoals gewoonlijk. Ideaal om eindeloos te kammen en te vlechten om dan weer te kammen en te vlechten.

De My Little Pony set Twilight Sparkle en Spike is onder andere hier te koop.