Vandaag bereikte mij het bericht dat het binnenkort weer roze lintjes dag is. Oftewel een dag in het teken van borstkanker. Waar ik altijd van dacht dat het alleen oudere vrouwen overkomen zou, hoor ik over steeds meer jonge dames in mijn omgeving die ertegen vechten moeten. Soms met succes, maar helaas ook niet altijd als winnaar uit de strijd gekomen. Soms vraag ik mij af of het niet beter is onze borsten preventief te laten verwijderen. En dan een andere versie ervoor in de plaats te nemen. Dan zou ik ook gelijk een borstvergroting in gang zetten, want mijn tienervoorgevel kan wel een boost gebruiken.

Waarom nog niet gedaan?

Mijn lieve man staat een operatie niet in de weg. Maar voor hem hoeft een borstvergroting ook echt niet. Ik zelf durf het gewoon nog niet. Je hoort en leest zulke enge verhalen tegenwoordig. Toch kriebelt het wel een beetje hoor. Laatst was ik met een vriendinnetje, die zo’n ingreep ondergaan had. Om dezelfde reden als ik zou doen, namelijk wat vrouwelijkheid terug krijgen. Zij liet mij haar borstvergroting voor en na foto’s zien en ik was oprecht verrast en zelfs enthousiast. Sterker nog, ze ziet er prachtig uit in een strapless shirt. Brutaal als ik ben, heb ik gevraagd of ik ze mocht aanraken. Heerlijk zoals zij is, zei ze gelijk ja. Ik had soort van verwacht een harde borst te voelen, maar het was nog best soepel om aan te voelen. Het moet er vast hilarisch uit hebben gezien, want ik zal vol haar borsten te betasten op een terrasje in de zon.

Fijn dat een borstvergroting mogelijk is

Waar ik misschien voor cosmetische redenen een borstvergroting zou overwegen, is het voor vrouwen na een strijd tegen borstkanker een ander verhaal. Ik vind het oprecht zo’n fijn idee dat een vernieuwing van de voorgevel vaak een mogelijkheid is voor deze sterke strijders. Hoewel ik verder geen emotionele waarde hecht aan mijn eigen borsten, is het idee van een leven zonder toch een ander verhaal. Zeker als je nog jong bent! Ik denk dat ik dan geen seconde zou twijfelen aan / over de ingreep. Zo fijn dat dit tegenwoordig een mogelijkheid is en dat men er ook niet meer raar van op kijkt.

Je leest het, ik ben nog immer in twijfel. Voor nu laat ik mijn lichaam zoals het is. Maar als mijn tienervoorgevel in theezakjes veranderen, dan is het eerste consult snel gepland!