Komende vrijdag is het weer zo ver. Dan krijgt mijn auto weer een grote beurt en haar winterslofjes aan. Het is altijd weer een flinke aanslag op mijn portemonnee, maar absoluut niet iets waar ik op wil bezuinigen. Al helemaal niet nu ik geregeld met kinderen op en onderweg ben. Dan wil je zeker weten dat er niks aan de hand is met je auto. Ik blijf me er ook over verbazen hoe sommige mensen met ogenschijnlijk oude en slechte barrels hun kinderen durven te vervoeren. Je vergeeft het jezelf toch nooit als je een fataal ongeluk krijgt wat voorkomen had kunnen worden?

Rij angst?

Het lijkt ook alsof in de wintertijd het voor veel mensen moeilijker is om auto te rijden. Het is drukker op de weg, de files zijn een stuk langer en het aantal ongelukken en pechgevallen lijkt met de dag toe te nemen. Misschien dat men het gewoon eng vindt om in het donker te rijden. Immers is het altijd donker in spitstijd. Ik begrijp het ook wel hoor. Je zicht is een stuk minder en de wegbelijning lijkt soms helemaal niet zichtbaar. Als je dan ook nog eens op een onbekende weg rijdt, is het logisch dat je wat onzekerder bent. Onlangs las ik een artikel met 10 tips om veilig de weg op te gaan in het donker. De belangrijkste tips voor mij?

  • Stap niet moe achter het stuur
  • Houd je ruiten goed schoon
  • Let op de auto voor je, zo zie je hoe de weg loopt

Kies de juiste verzekering

Als je dan toch online aan het surfen bent, neem dan ook eens een kijkje bij de verschillende autoverzekeringen. Want waar je niet moet bezuinigen op het onderhoud van je auto, kan je natuurlijk wel weer besparen op je verzekering auto.  Online vind je duidelijke uitleg over de verschillende verzekeringen en kan je snel laten uitrekenen wat je premie zou zijn als je er eentje afsluit. Ook kan je er terecht voor aanvullende verzekeringen zoals rechtsbijstand en pechhulp Nederland. Zo ga je helemaal goed en volledig uitgerust op pad. Dat is toch een fijn en veilig gevoel?

Wat doe jij om veilig de weg op te gaan?

Foto: www.shutterstock.nl