Wat leuk! Er is een kleintje geboren! Maar wat ga je cadeau geven? Iets voor de moeder of toch iets voor de schattige baby. Ik vertel je hieronder wat leuke ideeën voor een kraamcadeau.

Gepersonaliseerd cadeau

De meeste mensen vinden het leuk om iets voor de baby te geven. Van rompertjes tot slofjes, maar ook knuffeltjes en speelgoed. Maar wat is nou echt leuk en niet zo standaard baby cadeau?

Op kraam-cadeau.nl kun je bijvoorbeeld gepersonaliseerde cadeaus kopen. Zo vind ik de kinderrugtas ontzettend leuk. Je kunt dan de naam van het kind erop laten borduren of een foto erop laten bedrukken. Maar ook slaapzakken, slabbetjes, slofjes en zelfs regenlaarzen zijn te personaliseren met naam.

Houten cadeau

Ook heef de website tal van houten cadeaus van onder anderen Little Dutch en Jollein. Er zijn verschillende soorten speelgoed, stoeltjes, maar ook herinnerings- en opbergkisten, die eventueel ook weer te personaliseren zijn met naam of foto. Staat toch ontzettend leuk in de babykamer.

Cadeaubox

De cadeauboxen vind ik ook een aanrader. De verscheidenheid aan boxen is ongekend. Echt voor ieder wat wils. Er zijn boxen voor meisjes, jongens, maar ook neutrale, die je voor beiden kunt geven. De mystery boxen hebben weer een leuk verrassingseffect. De brievenbuscadeaus zijn handig als je wel iets wilt geven, maar zelf, om wat voor reden dan ook, niet kunt langsgaan.

Badjas

Persoonlijk vind ik het leuk om een badjas met naam cadeau te doen als kraamcadeau. Met de naam, maar ook met logo. Je kunt kiezen tussen een zachte fleece badjas en een luxe katoenen badjas. De naam, tekst of logo wordt op de voorkant en/of achterkant geborduurd. Is toch te schattig om zo’n frummel na het bad in een zachte, veel te grote, badjas te zien zitten?

Stomste en leukste gekregen kraamcadeau

Sorry voor de lieve tante’s en oma’s, maar alsjeblieft, laat de zelfgebreide slofjes en mutsjes achterwege. Toen mijn dochter geboren was, kreeg ik een heel regiment aan zelfgebreide mutsjes en slofjes van een tante. Probeer maar eens heel blij en dankbaar te kijken als je dat cadeau open maakt. Dat lukt gewoonweg niet! Ik vond het foeilelijk en het belande al snel achter in een kast. Ze heeft het uiteraard nooit aan gehad.

Het leukste kraamcadeau wat ik heb gekregen was toen mijn zoon geboren werd. We kregen van een bouwbedrijf waar we mee werkten een badjas voor de kleine, met aan de voorkant zijn naam en aan de achterkant het logo van het bouwbedrijf geborduurd. Ik vond het superorigineel en zal me altijd bij blijven.