Beetje bij beetje ben ik weer met werken begonnen. Het is toch wel vreemd om met verlof te gaan vanuit een kantoor vol met mensen om terug te keren tot een praktisch lege afdeling. Iedereen is tegenwoordig thuis aan het werk. Het is juist dat contact met collega’s wat ik het leukste vind aan werken op kantoor. Dat heb ik echt gemist en dat lijkt nu nagenoeg verdwenen te zijn. Videobellen is toch niet hetzelfde. Je loopt niet even gemakkelijk langs voor een bakkie en een kletsje. Je belt niet elke keer voor een wissewasje. Wat dat betreft is het thuiswerken voor veel mensen ook een stuk productiever. In mijn vak betekent het ook dat de dualsim weer helemaal terug is van weg geweest. Ken jij de eSIM van Simyo al?

Wat is de eSIM?

De eSIM is de nieuwe digitale simkaart van Simyo. Je hebt dan geen simkaart meer nodig om te kunnen bellen, internetten of sms’en op het netwerk van KPN. Het enige wat je nodig hebt is een telefoon, dat deze functie ondersteunt. De meeste nieuwe toestellen komen er hier uiteraard al voor in aanmerking. Doordat je voor je reguliere gebruik van de telefoon niet een simkaart gebruikt, heb je dus nog ruimte voor een extra nummer. Immers kan je alsnog een simkaart toevoegen. Hier kan je bijvoorbeeld een prepaid nummer voor gebruiken. Als je dan naar cliënten belt, gebruik je dat nummer en als het voor privé is heb je die van de eSIM. Op die manier word je niet privé lastig gevallen door het werk. Uiteraard kan je ook gewoon de anoniem bellen instelling aanzetten, maar ervaring leert dat je dit nog wel eens vergeet aan of uit te zetten. En we kennen allemaal genoeg mensen die geen anonieme nummers opnemen. Een tweede telefoonnummer is dus echt niet zo’n gek idee en met eSim hoef je niet voortdurend te wisselen. Oh ja, ook niet te vergeten dat het op vakantie ook handig kan zijn om een lokale kaart als extra te gebruiken. Kortom, eSim is zo slecht nog niet.

In combinatie met Sim Only

Als je al een abonnement met telefoon hebt, is het wellicht handiger om gewoon een enkele simkaart te bestellen. Immers heb je door de functie van eSIM in beginsel geen nieuwe telefoon nodig. Tenzij uiteraard je huidige toestel deze functie niet ondersteunt. Voor het gemak ga ik er nu van uit dat je helemaal bij bent met de laatste trends en dus een flitsende telefoon hebt. Dan is een enkele simkaart voldoende om twee nummers te hebben. Maak gebruik van een Simyo sim only aanbieding en je bent helemaal klaar voor alle telefoontjes waarbij je liever niet je privé nummer wil geven. En is je werkdag voorbij? Dan schakel je gewoon volledig over. Prima toch?