We hebben ons weer eens begeven in de wereld van L.O.L. Surprise! Je kent het nog, de bekende poppenserie van MGA entertainment. Deze speelgoedlijn is ooit ontstaan uit een combinatie van de groeiende populariteit van unboxing-video’s op platforms als YouTube en de traditionele liefde voor verzamelspeelgoed. In 2016 werd het gelanceerd en geïntroduceerd door MGA Entertainment als een innovatieve manier om speelgoed te presenteren en te verkopen.

Wat maakt L.O.L. Surprise! zo leuk?

Het unieke aspect van L.O.L. Surprise! ligt in de verpakking en het uitpakproces. Elke pop is verpakt in een bol met meerdere lagen, waarbij elke laag een nieuwe verrassing onthult, zoals stickers, kleding, accessoires en uiteindelijk de pop zelf. Dit concept van verrassingen en het geleidelijke onthullingsproces maakte het snel populair bij kinderen en verzamelaars. De naam “L.O.L.” staat overigens voor “Little Outrageous Little”, wat de unieke, soms extravagante stijlen en persoonlijkheden van de poppen weerspiegelt. MGA Entertainment speelde slim in op zowel de digitale trend van unboxing-video’s als de langdurige aantrekkingskracht van fysiek verzamelspeelgoed. De combinatie van deze elementen maakte L.O.L. Surprise! tot een onmiddellijk succes. Het succes van de oorspronkelijke speelgoedlijn leidde tot de creatie van meerdere spin-off series en uitbreidingen, zoals de L.O.L. Surprise! huis- en lifestyle-series, die speelsets en accessoires bevatten om de speelwereld van de poppen uit te breiden. En nu dus ook de nieuwe Miniverse van MGA Entertainment.

Miniverse L.O.L. Surprise!

Wat is de Miniverse lifestyle serie?

De mini-versie MGA Entertainment is een reeks van kleinere, verzamelbare speelgoeditems die een onderdeel zijn van de populaire L.O.L. Surprise! lijn. Deze serie richt zich op het bieden van een “lifestyle” ervaring voor de poppen, met een verscheidenheid aan accessoires, speelsets en thema’s die passen bij verschillende stijlen en activiteiten.

MGA’s Miniverse mini’s onderscheiden zich als unieke verzamelobjecten die je zelf kunt vormgeven, laten uitharden en tentoonstellen. In elke bol vind je levensechte miniatuuritems en accessoires, waarmee je jouw favoriete lifestyle- en decoratieobjecten, zoals planten en aquaria, in miniatuurvorm kunt nabootsen en creëren. In de meest recente reeks kan je gerechten namaken. Tot in de kleinste details! Heerlijk om te zien, maar helaas niet om op te eten (tot groot verdriet van onze peuter die toch echt een poging heeft gedaan).

We probeerden de Miniverse!

De kinderen waren enthousiast van het idee weer meerdere L.O.L. Surprise! ballen te mogen ontrafelen of ook wel te unboxen. Ik denk oprecht dat dat nog het leukste van allemaal is om te doen. De peuter wilde dit project, samen met haar tienerzus, te lijf gaan. Vol energie gingen ze de ballen ontwikkelen om daarna verrast te worden door hele kleine gerechtjes. Gebruik van fijne motoriek en enigszins precisiewerk was wel vereist voor wat er daarna ging komen. Met volledige aandacht weden de mini items tevoorschijn gehaald en bestudeerd. Wat er mee gebeuren moest, konden ze achterhalen in het bijgeleverde boekje. Konden ze gelijk ook zien hoeveel meer mini gerechten er nog verkrijgbaar waren. “Oh mam, er is nog zoveel meer!” werd enthousiast aan mij verkondigd. Voor nu mochten ze aan de slag met mini toetjes en mini hotdogs. Best een kunst om op het laatste een laagje mini mosterd te krijgen.

Miniverse L.O.L. Surprise!

Wat vind ik er van?

Als moeder ben ik zelf niet onwijs enthousiast over de Miniverse. Het is klein en plakkerig. Wat ik wel weer een voordeel ervan vind is dat het bijzonder goed is voor de fijne motoriek. De kinderen hebben uiteraard een andere mening en zijn heel enthousiast. Maar ja, het is natuurlijk ook L.O.L. Surprise! so what’s not to love. Voor hun blije gezichtjes zou ik het dan wel weer aanschaffen. En eerlijk is eerlijk, ze hebben er echt lol mee. Daarnaast houd ik ook niet van Play-Doh en dat haal ik ook gewoon in huis voor ze. Het draait niet om mama, maar om de kids. En als zij blij worden van L.O.L. Surprise! en daarmee ook nog eens bepaalde precisie skills verbeteren, zie ik voldoende meerwaarde om toch deze items nog even in the spotlight te zetten.

Deze winacties staan nog open op MeerVanMir:
https://meervanmir.eu/stratego-spel-jumbo/
https://meervanmir.eu/helpen-bij-huiswerk-rekenen-taal-basisschool/
https://meervanmir.eu/boek-het-menselijk-lichaam/