Wij moeders hebben het best wel zwaar met het opvoeden van onze kind(eren). Dan kan elke vorm van steun een soort van lifesaver zijn. Daarom ga ik proberen zoveel mogelijk life hacks voor je te verzamelen. We maken het elkaar gewoon wat makkelijker!

De bellenblaas

De zon begint te schijnen en het lijkt alsof er gelijk een knopje om gaat in het hoofd van je kind: “Ik wil bellen blazen!” Natuurlijk ben je zo’n geweldige ouder dat je daar graag aan toe geeft, maar je weet ook dat het betekent dat je voortdurend weer nieuw sop aan het maken bent. Want op de één of andere manier lukt het ze niet om de houder verticaal te houden. De eerste twee keer is het nog acceptabel, maar daarna begin je steeds meer afkeer te krijgen aan de bellenblaas. Dat hoeft niet meer! Mamaliefde heeft namelijk dé oplossing voor het sop probleem. Je plakt gewoon de bellenblaas houder vast aan een tafelpoot! Zo hoef je niet voortdurend sop bij te vullen en voorkom je dat het op de kleertjes komt.

Lees ook: tips bij verkoudheid

De strijd om kleren

Elke ouders herkent zich wel in dit probleem. De eindeloze discussie in de ochtend die je kan hebben met je kind over het aankleden. Soms gaat het over de kledingkeuze en soms gaat het over het aankleden an sich. Ik weet niet hoe het met jou zit, maar ik heb in de morgen in geen enkele discussie zin. Daar word ik spontaan chagrijnig van. Mamasliefste had ook geen puf meer in die eeuwige strijd met haar dochter. Haar oplossing wordt inmiddels door andere moeders ook gebruikt en zij zweren erbij. Overigens gebeurt het hier ook wel eens. Wat het is? Zoek voor het slapen gaan de kleren voor de volgende dag uit en trek ze gewoon al aan. Jonge kinderen zweten immers nog niet. Tegen de tijd dat ze het wel doen, is de strijdperiode al lang voorbij en kleden ze zich zelf zonder problemen aan in de ochtend. Maar tot die tijd valt deze oplossing onder “choosing your battles”.

Eerste schooltijd

Als je kind nog erg jong is of voor het eerst naar school gaat, kunnen de eerste schoolweken slopend zijn. Ik weet nog dat mijn meiden echt uitgeput waren en dat het toch bijna twee maanden duurde voordat ze weer in een ritme zaten en niet meer met extreme wallen onder hun ogen rond liepen. Lotus Writings heeft dit ook allemaal meegemaakt met haar kroost en heeft daarom een simpele regel in het leven geroepen: geen playdates tot de herfstvakantie! Voor de jonge kinderen is het fijn als ze op woensdag gewoon even kunnen bijkomen. Bovendien haalt het wat druk bij ze weg, dat ze direct vriendjes moeten maken om mee af te spreken. Je weet niet hoe verdrietig ze kunnen zijn als er niemand wil afspreken in het begin. Zo voorkom je dit ook een beetje. En geloof me, er zijn nog zoveel momenten daarna voor playdates. Die eerste paar weken doen er achteraf dan echt niet meer toe. Start je kind halverwege het schooljaar? Houd dan gewoon zes weken rust aan. Dit is ook de gemiddelde duur van de grote tot aan de herfstvakantie.

Heb jij nog meer life hacks? Ik hoor ze graag!

Lees ook: Mama’s lifehack, vijf tips van mij