Of het nou om bellenblaas of kleding gaat. Elke mama (of papa) kan altijd wel extra tips gebruiken om het leven weer net wat makkelijker te maken. Of je het gebruikt of niet maakt niet uit, maar ik weet zeker dat je later af en toe zal denken “oh ja, dat was handig geweest”. Dus ik ga nog steeds zo nu en dan je verblijden met lifehacks van andere mama’s.

Extra setjes

Ik had al eerder verteld dat het elke ouder wel een keer overkomt, dat je ergens bent, de luier overstroomt en je net de luiertas vergeten bent. Of dat je net de kleding in de tas niet hebt aangevuld. Of dat er een tweede overstroming achteraan komt. Hoe dan ook, er komt dus een moment dat je met je handen vol in de shit zit en je geen schone kleren of luiers bij je hebt. Daarom is het aan te raden, standaard een setje in je auto te hebben liggen. Alleen als je dan op de fiets weg gaat zonder luiertas, ben je echt in de aap gelogeerd.

Aftellen naar het eind

Wie kent het niet? Je bent ergens op visite of op locatie, je wil naar huis en je kind wil niet mee. Dan kan je ervoor kiezen om de discussie aan te gaan met je koter of hem / haar bij de armen te pakken en mee te sleuren. In beiden zou ik zelf niet zo’n zin hebben. Als kind vond ik het einde van een feestje ook al verschrikkelijk, omdat deze altijd zo abrupt kwam. Ik vermoedde dat dat ook wel voor andere kinderen zou gelden. Daarom geef ik ze nu altijd een indicatie dat er bijna naar huis gegaan wordt. Eerst zijn het vijf minuten, dan twee en dan een. De minuten kunnen soms wel tien keer zo lang zijn als normaal, maar ze weten in ieder geval dat het einde in zicht is. Het scheelt bij ons een hoop gezeur, dus wellicht ook bij anderen.

Die kant op

De zomermaanden komen er aan en met een beetje geluk ook een hoop zonnige stranddagen. Hoe vaak komt het wel niet voor dat er een kind kwijt raakt op het strand? Gewoon doordat het loopt te dromen? Ik zelf was ook zo’n weglopertje vroeger. Mijn vader hield mij in de gaten en mijn moeder de andere drie. Dat zegt wel genoeg toch? Heel soms verdween ik toch even uit het zicht. Mijn ouders vertelden dat je dan maar één kant op lopen kan namelijk met de wind mee. Kleine kinderen lopen nooit uit zichzelf tegen de wind in. Bij twijfel dus even vinger omhoog en voelen welke kant je op waait. En armbandjes met telefoonnummer of op de arm geschreven (daarna hairspray erop spuiten, dan blijft het langer zitten) kunnen natuurlijk ook geen kwaad.

Zonnebrandcrème uit je kleding

Mijn manier van het verwijderen van vlekken is soms gewoon het kledingstuk weggooien. Ik probeer ze gewoon ze veel mogelijk te voorkomen. Voor zo ver dat kan met kinderen natuurlijk. Als het gaat om zonnebrand uit de kleding te krijgen, is het van belang dat je goed weet hoe je waterkwaliteit in huis is en welke ingrediënten er in de crème zitten. Maar wat vooral belangrijk is, is dat je er snel zand op doet zodat de olie uit de vlek getrokken wordt. Daarna is het een kwestie van de juiste behandeling (zie link).

Huishouden voor luie mensen

Of je nou je huis gereed moet maken voor foto’s voor verkoop, of dat je schoonouders op bezoek komen of dat je graag gewoon een schoon huis hebt. Bij allen is het gebrek aan tijd of energie soms wat ontbreekt. Gelukkig zijn er zeer veel schoonmaaktips, die het werk snel kunnen klaren met mooie resultaten. Zo kan scheerschuim bijvoorbeeld niet alleen je wastafel blinkend maken, maar ook vlekken uit je bankstel of tapijt halen. Klik op de link voor nog meer handige tips.

Uitgelichte afbeelding: Shutterstock