Je kan het je haast niet voorstellen met het koude weer, maar wij hebben sinds kort een nieuwe aanwinst in onze tuin. Na jarenlang zeuren is manlief eindelijk akkoord gegaan met de aankoop van een heuse loungeset! De komende zomer zal je mij dus heerlijk chillend en relaxend onderuit zien zitten in mijn El Gardenia. Maar wat hebben we dan gekocht?

Onze loungeset

We hebben meerdere winkels bezocht om een goede afgewogen keuze te kunnen maken tussen alle soorten en maten banken. We hebben overal opgezeten en ook gelegen. Een hele middag zijn we er zoet mee geweest. Het is niet zo eenvoudig. Vooral omdat manlief en ik nogal verschillen in zwaarte en daarmee dus ook andere wensen hebben wat betreft hoe stevig een kussen moet zijn. En dan moet je nog nadenken over welk soort onderstel je wil en wat hebt beste tegen alle weersomstandigheden bestand is. En of je een geheel of een loungeset losse modules kopen wil. Lastige keuzes allemaal, toch? Wij zijn ieder geval gegaan voor twee delen, die je met een haakje aan elkaar kan maken. Op dit moment staan ze nog opgestapeld in de schuur. Maar deze zomer kan je mij in El Gardenia vinden met de kids in het opgeblazen zwembadje en ik chillend met de beentjes onderuit op mijn spiksplinternieuwe loungeset.

Er droogjes bij zitten

Naast een zithoek voor buiten, hadden we ook iets nodig om de brandende zon of de miezerige regendruppels tegen te gaan. De vraag was natuurlijk of we een lamellen overkapping zouden aanschaffen of een simpele parasol. Eerlijk gezegd leek de eerste mij het meest ideaal. Helaas liet het budget dat even niet toe en hebben we gekozen voor een oversized paraplu. Maar de overkapping ziet er wel compleet uit. Als in “het maakt El Garnenia helemaal af”. Het oogt net wat meer chique dan de parasol en het bereikt ook meer meter. Bovendien lijkt het wat meer weerbestendig. Maar ja, je kan niet alles tegelijk hebben, dus voor nu is het even niet anders. We zitten er in ieder geval deze zomer wel warmpjes en droogjes bij! Laat die wintermaanden maar snel voorbij vliegen.