Regen en wind en misschien ook weer sneeuw? We gaan de koudere maanden in, dat is in ieder geval wel duidelijk. Mijn kinderen zijn bikkels en spelen dan ook gewoon buiten. Maar even lekker cocoonen onder een dekentje op bank is ook zeker niet verkeerd. Deze huismus kan daar oprecht van genieten. Nu met wat leuke denkspelletjes / hersenkrakers erbij helemaal. Lijkt het toch alsof ik nog wat nuttigs dan wel intelligents aan het doen ben. Misschien ook leuk voor jou voor deze koude dagen?

IQ puzzels

Deze mama wilde haar hersenen wel weer even pijnigen. Ik merk echt dat als ik meer denkspelletjes doe, ik toch wat meer verbanden lijk te leggen. Het is goed soms extra diep te moeten nadenken. Het boekje IQ Puzzels – train your brain helpt daar zeker bij. Met maar liefst 170 puzzels kan je denk ik wel de komende maanden je hersenen op volle toeren laten draaien. Er zitten enkele no brainers tussen, maar ook zeker puzzels waar je uren over na zal moeten denken. Vooral de raadsels zijn een dingetje.  Ik merk dat de letterpuzzels voor mij geen enkel probleem. Taaltraining is gelukkig dus nog niet nodig. Ruimtelijk inzicht lijkt ook aardig te gaan. Alleen cryptische raadsels / omschrijvingen laten mij soms met vraagtekens achter. Oefenen dus!

Meer over dit boek

Denkspelletjes voor slimmeriken

Als mama aan de puzzel gaat, dan mijn oudste natuurlijk ook. Want op mama lijken is iets wat ze graag wil. En aangezien ze ook echt op mij lijkt qua karakter en intelligentie, weet ik nu al wat haar valkuilen kunnen gaan zijn. In Denkspelletjes voor slimmeriken kan zij nu dezelfde uitdagingen aan gaan als ik in IQ Puzzels. In dit boek vind je 56 puzzels om de hersenen mee aan het werk te zetten. Eveneens van ruimtelijk inzicht tot lastige raadsels tot goed lezen. En alles komt in prachtige kleuren. Denkspelletjes voor slimmeriken is echt een leuk puzzelboek voor een kind om de koudere dagen mee door te komen. Of aan het zwembad in de zomer, dat kan natuurlijk ook. Enfin, zeker een tip voor de feestdagen!

Meer over dit boek

Winactie

Goede dingen mogen gedeeld worden. Zo dus ook deze leuke boekjes. Wil je beide breinbrekers in huis hebben? Doe dan mee met de winactie. Laat mij weten welke je het meeste aanspreekt. Mocht je winnen, krijg je beide items opgestuurd. Meedoen kan tot en met 13 november. Succes!